četrtek, 25 aprila, 2024
DomaSlovenijaPetkovi kolesarji za 'manjkajočega predsednika'

Petkovi kolesarji za ‘manjkajočega predsednika’

Petkovi kolesarji že več kot leto dni vztrajajo na ljubljanskih ulicah. Tokrat so svoj protest usmerili proti predsedniku države Borutu Pahorju, za katerega pravijo, da je “manjkajoči predsednik”, njegova funkcija pa da je umrla že pred letom dni. V središču Ljubljane so prebrali odprto pismo Pahorju ter izvedli “simbolno komemoracijo za funkcijo predsednika države”.

Protestniki so prepričani, da Borut Pahor “ne zaznava realnih stisk ljudi, usmerjen je vase, ignorira očitno politično krizo, kršenje zakonov in ustave, napade na medije in državne inštitucije ter čedalje bolj živi samo še v svojem Instagramovem mehurčku”.

Prav tako mu očitajo, da molči ob debaklih pravne države ter da so njegovi komentarji ob kršitvah medli. “Ob tem, ko se večina prebivalk in prebivalcev sooča z eno največjih kriz, predsednik države ne igra prav nobene konstruktivne vloge. Funkcija, od katere se v času krize pričakuje etično in moralno avtoriteto in ne zgolj prismuknjenih selfijev, je trenutno v Sloveniji mrtva,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Protestniki so se zbrali ob 19. uri na Trgu republike in nato v bližini Borutu Pahorju prebrali odprto pismo protestnic in protestnikov ter izvedli “simbolno komemoracijo za funkcijo predsednika države”. Nato so se kolesarski protestniki pridružili še protestniškemu koncertu Radia Študent in izrazili podporo prizadevanju za delovanje neodvisnih medijev.  (24ur.com)

(foto: Miro Majcen/24ur.com)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča