petek, 29 marca, 2024
DomaVremePo nekaj urah jasnine spet padavine, a bo toplo

Po nekaj urah jasnine spet padavine, a bo toplo

Dopoldne se bodo padavine počasi krepile in se širile proti SV Slovenije, kjer bo do večera večinoma ostalo suho. Nastalo bo tudi nekaj neviht z nalivi, največ dežja bo v hribovitih krajih na SZ. Pihal bo šibak južni veter, ob morju jugo. Temperature bodo precej visoke za začetek novembra, ob morju bo 18 stopinj, na Goriškem in na SV nekje 15, 16. Na JV bo 14 stopinj, še ena manj v Ljubljanski kotlini, pod 10 bo temperatura ostala le na deževnem SZ.

Tudi v gorah pričakujemo padavine, sprva bo meja sneženja na okoli 1500 metrov, popoldne se bo za krajši čas dvignila nad 2000 metrov ter se nato v noči na četrtek ponovno spustila nižje. Pihal bo vlažen JZ veter, višina ledišča bo čez dan na okoli 2200 metrov.

V noči na četrtek in v četrtek dopoldne bo povsod deževalo, popoldne pa bo oblačno in suho. Še bo razmeroma toplo, zjutraj bo okoli 8 stopinj, popoldne 15. Petek bo večinoma oblačen in suh, sončno vreme bo le na Primorskem, kjer bo pihala burja. Vzhodni veter bo prinašal hladnejši zrak. V soboto bo na zahodu prevladovalo jasno vreme, na vzhodu pa oblačno z občasnimi padavinami. Jutranje temperature bodo okoli 5, dnevne pa okoli 10 stopinj Celzija.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča