petek, 26 aprila, 2024
DomaVremePonekod ples snežink, popoldne jasno

Ponekod ples snežink, popoldne jasno

Ponoči in zjutraj bo več jasnega vremena v zahodni polovici Slovenije, bolj oblačno bo na vzhodu, tu in tam bo priplesala kakšna snežinka. Na Primorskem bo pihala šibka burja, temperatura bo tukaj okoli ničle. V večjem delu Slovenije bo do -4 stopinje, hladneje bo v zatišnih severne Slovenije, kjer se bo ohladilo vse do -10 stopinj.

Dopoldne bodo predvsem v vzhodni polovici Slovenije nastajale posamezne snežne plohe, na zahodu bo suho in precej jasno. Petkovo popoldne bo povsod sončno, na vzhodu bo na nebu še nekaj oblakov. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal SZ veter, na Primorskem šibka burja. Ob morju se bo ogrelo do 10 stopinj, ena manj bo na Goriškem. V večjem delu Slovenije bo do 5 stopinj, medtem ko bo na SZ stopinja nad ničlo.

V gorah bo deloma sončno, deloma oblačno, predvsem dopoldne bo nekaj snežnih ploh. V sredogorju bo pihal šibak do zmeren, višje pa močan SZ veter. Sredi dneva se bo že začelo ogrevati, vseeno pa bo temperatura povsod globoko pod ničlo. Na 1500 metrov bo okoli -8 stopinj, na 2500 metrov -14.

Sobota bo v zahodni Sloveniji sončna, nekaj sonca bo tudi v osrednjem delu države, medtem ko bo na vzhodu oblačno. Občasno bo rahlo snežilo, še najpogosteje v Prekmurju. Podobno vreme bomo imeli tudi v nedeljo, na zahodu bo sončno in suho, na vzhodu bo oblačno z občasnim rahlim sneženjem. Tudi v začetku prihodnjega tedna se vreme ne bo veliko spremenilo. Zlasti ob meji z Madžarsko bo občasno rahlo snežilo. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča