petek, 3 maja, 2024
DomaSvetPonekod po Evropi konec omejitev

Ponekod po Evropi konec omejitev

S februarjem tako omejitve odpravljajo na Danskem, v Angliji pa so skoraj vse ukrepe že sprostili. Italija bo medtem s februarjem sprostila omejitve ob vstopu v državo. Potniki bodo tako za vstop potrebovali le potrdilo PCT, ne pa tudi negativen rezultat testa na covid-19.

Danska bo kot prva članica Evropske unije kljub rekordnim okužbam s koronavirusom prihodnji teden odpravila skoraj vse omejitvene ukrepe. S 1. februarjem Dancem na večini krajev tako ne bo treba več nositi mask ali kazati potrdil o cepljenju, barom in restavracijam se ne bo treba več predčasno zapirati. Frederiksenova je ta korak označila za mejnik. “Poslavljamo se od omejitev in pozdravljamo življenje, ki smo ga poznali pred pandemijo,” je dejala predsednica vlade Mette Frederiksen.

Od 1. februarja bodo potniki za vstop v Italijo potrebovali le še potrdilo PCT, je v četrtek dejal tiskovni predstavnik ministrstva za zdravje. Za vstop k našim zahodnim sosedom sicer trenutno še velja, da morajo prebolevniki in cepljeni obvezno predložiti tudi negativen izvid testa na novi koronavirus. Obenem Italija načrtuje tudi odpravo samoizolacije za okužene, ki so že prejeli poživitveni odmerek cepiva proti covidu-19.

Kljub visokemu številu okuženih s koronavirusom so v Angliji danes sprostili skoraj vse ukrepe za zajezitev pandemije. V večini notranjih prostorov tako niso več obvezne maske, na večjih prireditvah in v klubih pa jim ni treba več preverjati covidnega potrdila. Odpravili so tudi priporočilo dela od doma. Še naprej pa so maske obvezne na vlakih in avtobusih v prestolnici London, tudi v nekaterih trgovinah še naprej pozivajo k nošenju mask. Med drugim pa se sproščajo tudi omejitve pri vstopu v Anglijo. Od 11. februarja naprej cepljenim proti covidu-19 ne bo treba več opraviti testa ob prihodu.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča