Ponekod začasno ustavili množično testiranje

0
547

Ker nimajo primernih materialov za jemanje brisa, so morali v Ljubljani začasno prekiniti množično testiranje. Za zaplet niso krivi hitri testi, ampak paličice za testiranje. Testiranje so začasno zaustavili tudi v Zagorju ob Savi in v Medvodah.

Na osnovi začasne odločbe Javne agencije RS za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) prebivalce MOL obveščamo, da z današnjim dnem (7. 1. 2021) ne bomo mogli nadaljevati z množičnim testiranjem s hitrimi antigenskimi testi (HAGT), ki je planirano danes od 11. ure dalje v Športni dvorani Kodeljevo, saj ne razpolagamo z ustreznimi materiali za jemanje brisa na SARS-CoV-2.

Testiranje bomo lahko ponovno izvajali takoj, ko nam bo Ministrstvo za zdravje ali ustrezna ustanova izdala dovoljenje ter priskrbela primerne brise za odvzem, so zapisali na spletni strani Zdravstvenega doma Ljubljana. Začasno pa so ustavili tudi množično testiranje v Medvodah, so sporočili iz občine.

Na Javni agenciji za zdravstvene in medicinske pripomočke so potrdili, da so sprožili izredni nadzor zaradi dvomov o zanesljivosti hitrih antigenskih testov. “Ker gre za aktivnost velikega pomena, ki je lahko povezana s tveganji, smo se – kot predvideva zakonodaja – odločili za izvedbo nadzora. Med nadzorom bomo preverili skladnost dobavljenega medicinskega pripomočka z zakonskimi zahtevami,” so pojasnili na agenciji. Obseg in trajanje nadzora je v tej fazi nemogoče napovedati, ker bodo na to močno vplivale ugotovitve, do katerih bodo prihajali med nadzorom.

(FOTO: Shutterstock)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj