ponedeljek, 27 marca, 2023
DomaLokalnoPrestregli 64 ilegalcev

Prestregli 64 ilegalcev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so v zadnjih dneh prestregli 64 ilegalcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Na mejni prehod Obrežje je v noči na 30. 10. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in med pregledom tovornega vozila v tovornem delu odkrili 20 državljanov Bangladeša, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

Policisti PMP Dobova so na tovornem vlaku, ki je pripeljal iz Srbije, na podvozju lokomotive našli skrita državljana Alžirije in državljana Libije, ki sta prav tako poskušala nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Črnomelj (Preloka, Zilje, Žuniči, Sinji vrh) izsledili in prijeli 42
državljanov Afganistana in na območju Ravni (PP Krško) dva državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili
državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno