sreda, 29 maja, 2024
DomaLokalnoPrihodnje leto v Nm študij Upravljanje z okoljem

Prihodnje leto v Nm študij Upravljanje z okoljem

Univerza v Novem mestu Fakulteta za poslovne in upravne vede je prejela koncesijo za izvajanje študijskega programa prve stopnje “UPRAVLJANJE Z OKOLJEM”. Nagovor dekanice fakultete, prof. dr. Jasmine Starc, z ključnimi informacijami o programu vam je na voljo v dopisu v priponki.

Koncesioniran visokošolski strokovni študijski program prve stopnje Upravljanje z okoljem bomo razpisali že za študijsko leto 2022/2023. Koncesija je namenjena vpisanim kandidatom za redni študij, ki bodo od naslednjega študijskega leta dalje študirali brez šolnine!

Postani diplomirana okoljevarstvenica (VS) oz. diplomirani okoljevarstvenik (VS)! Odločite se za poklic prihodnosti in z bogatim interdisciplinarnim znanjem pomagajte graditi zeleno prihodnost. Upravljanje z okoljem je sodoben študijski program, ki:
– je vpet v lokalno okolje, saj predavatelji prihajajo iz gospodarstva, predavajo odlični slovenski in mednarodni strokovnjaki,
– vključuje aktualne vsebine s področja upravljanja z okoljem,
– je mednarodno primerljiv in sledi smernicam razvoja globalnega in lokalnega okolja,
– ima sestavo programa, ki študentu omogoča, da po lastnem interesu določi širino in globino pridobljenih znanj in kompetenc,
– zagotavlja učinkovit prenos pridobljenega teoretičnega znanja v prakso, ponuja znanje za razumevanje širšega okolja ter globalizacijskih procesov, poglobljeno razumevanje, razvoj ter aplikacijo teoretičnih znanj s področja upravljanja z okoljem.

Na fakulteti z izobraževanjem in informiranjem prispevajo h krepitvi okoljske pismenosti prebivalcev in drugih akterjev ter spodbujajo k preudarni rabi prostora in naravnih virov ter krepijo čut za odgovornost pri ravnanju s prostorom in okoljem. Študijski program ponuja sodobne koncepte upravljanja z okoljem ter osvetljujejo tri pomembne tehnološke paradigme: ohranjanje biotske raznovrstnosti in zdravja prebivalcev, krožno ekonomijo ter doseganje trajnostne rabe naravnih virov.

Dodiplomski študij s praktičnim izobraževanjem v 3. letniku zagotavlja usposabljanje za takojšnjo uporabo strokovnega znanja, postopkov in poslovnih tehnik v praksi ter zagotavlja pestre zaposlitvene priložnosti.

Diplomanti bodo postali strokovnjaki za trajnostno rabo naravnih virov, ohranjanje in izboljševanje kakovosti okolja, uporabo obnovljivih virov energije, odpravljanje posledic obremenjevanja okolja ter opuščanje uporabe nevarnih snovi in njihovo nadomeščanje. Znanje je mogoče nadgraditi tudi drugi in tretji stopnji, so še sporočili z Univerze v Novem mestu Fakulteta za poslovne in upravne vede.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča