četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportPrimož Roglič zmagovalec 60. Dirke po Baskiji

Primož Roglič zmagovalec 60. Dirke po Baskiji

Končana je 60. Dirka po Baskija, ki jo je dobil najboljši kolesar sveta, slovenski šampion Primož Roglič. Kolesarji so se pomerili še na zadnji 112-kilometrov dolgi etapi, ki  se je začela v obmorskem mestu Ondarroa in končala pri svetišču Device pri Arrateju, ki jo je dobil Francoz David Gaudu, Roglič pa je bil drugi. Slovenski uspeh na dirki je dopolnil Tadej Pogačar, ki je dirko končal na tretjem mestu.

Pred zadnjo etapo je bil v skupnem seštevku vodilni Američan McNulty, ki je imel pred Rogličem 23 sekund prednosti, a je že sredi etape omagal.

PRIMOŽ ROGLIČ, VELIKAN ŠPORTA, ŽIVLJENJA
 
Neverjetno, kako je Primož Roglič v vseh pogledih res izjemen, vrhunski, človek. Poleg tega, da je najboljši kolesar na svetu, ga odlikuje neverjetna nesebičnost, zahvala in poštenost. Sledenje je Primož še enkrat dokazal danes, ko se je na zadnji etapi po Baskiji, zahvalil Francozu, Davidu Gauduju, prav francoski kolesar je danes Primožu v zadnjih km pomagal do skupne zmage. Svetovni as, Primož Roglič, se je Davidu zahvalil in mu prepustil etapno zmago. Veličastno, VZOR, ki ga zmorejo samo pošteni velikani. In prav zaradi teh iskrenih potez, našega asa, PRIMOŽA ROGLIČA, cenim še toliko bolj.

(foto: Jumbo Visma)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča