četrtek, 18 aprila, 2024
DomaGospodarstvoRevoz med corono s 3.400 le še z 2.050 zaposlenimi?

Revoz med corono s 3.400 le še z 2.050 zaposlenimi?

V novomeškem Revozu bo od tega ponedeljka, 15. novembra, delovala le še z ena t.i. polna izmena in še druga, s pol manjšo proizvodnjo. Število zaposlenih se je tako zmanjšalo še za 350 ljudi. Tokrat po naših informacijah niso brez dela ostali domači delavci, pač pa naj bi prekinili sodelovanje s t.i. pogodbenimi delavci prek agencij, večinoma tujimi državljani.

Sicer pa so v Revozu od začetka epidemije, ko so še obratovali v treh izmenah, število zaposlenih najprej zmanjšali s 3400 na 2400. Zdaj še za 350!

Revoz naj bi tako v naslednjih mesecih prilagodil proizvodnjo, tako da bodo zaposleni namesto 650 vozil, izdelali 480 vozil dnevno.

Revoz je zaradi omenjene krize moral letos večkrat prekiniti proizvodnjo. Da bi ohranili konkurenčnost, pa je bilo Revozovo vodstvo primorano prilagoditi obratovanje tovarne v Novem mestu, so še zapisali.

Revoz sicer v približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo. Izdelujejo še električni twingo ter modela clio in električni smart.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča