petek, 19 aprila, 2024
DomaGospodarstvoRimac večinski lastnik Bugattija

Rimac večinski lastnik Bugattija

Hrvaški inovator in podjetnik, Mate Rimac, ki ima eno izmed podjetji svoje družbe tudi v Novem mestu, je postal večinski lastnik prestižnega Bugattija, ki proizvaja super luksuzna športna vozila. Družba Rimac Automobili tako postaja Rimac Group, ki bo imela odslej dve svoji podjetji, in sicer Bugatti Rimac in Rimac Technology.

Rimac Group bo največji delničar nove družbe Bugatti Rimac d.o.o., gre za 55% delež. Mate Rimac bo tako zadržal svoj 37 – odstotni delež v Rimac Group, Porsche ima 24%, Hyundai Motor Group 12%, ostali investitorji pa 27%.

Novico je na Facebooku pospremil sam Mate Rimac, ki je objavil fotografijo, na kateri so trije dirkalniki, Rimčeva Nevera, Bugatti in Porsche. Ob tem so še zapisali: ‘V samo 10 letih smo napredovali iz garažnega start-upa v enega najbolj ikoničnih svetovnih znamk avtomobilov in naznanili novo podjetje. Novo podjetje bo Bugatti Rimac, vodil pa ga bo Mate Rimac kot glavni izvršni direktor. To je za nas velik mejnik in komaj čakamo, da skupaj z Bugattijem ustvarimo novo avtomobilsko in tehnološko elektrarno. Mi smo pripravljeni!’

(foto: Facebook Rimac Automobili)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča