petek, 19 aprila, 2024
DomaŠportROKOMET: Trimo z novo zmago, Krka s porazom

ROKOMET: Trimo z novo zmago, Krka s porazom

Rokometaši so v prvi državni ligi odigrali tekme 16. kroga. Novomeška Krka je na gostovanju v Dobovi zabeležila še en poraz Dobova je slavila s 34:26 (14:14). Trebanjski Trimo pa je v dolenjskem derbiju odpravil ribniški Riko s 33:23 (15:12). Zdaj Trebanjce čaka težko gostovanje v Švici, v četrtek pa sledi še obračun v nemškem Mannheimu proti Rhein-Neckar Lownu.

Trebanjski rokometaši so že takoj pokazali veliko željo po zmagi in v tekmo krenili odločno. Razpoloženi Aleksandar Tomić je z uvodnima obrambama poskrbel za trebanjsko vodstvo 4:0, slednje pa je domače moštvo nadzorovalo tudi v nadaljevanju prvega polčasa. V nadaljevanju so Ribničani zaigrali bolje ter z napadalno igro zmanjšali zaostanek na vsega en zadetek (8:7). Domače moštvo se ni predalo in še naprej diktiralo tempo, ob koncu prvega polčasa pa je na semaforju kazalo 15:12 za gostitelje.

Ti so tudi v drugi polovici srečanja še povečali ritem in prednost stopnjevali. V 33. minuti je povratnik po poškodbi David Didovič zadel za 17:13, Ozgur Sarak pa čez devet minut z dvema zadetkoma povišal domače vodstvo na +7 (24:17). Gostje iz Ribnice niso uspeli najti rešitve na igrišču, Uroš Zorman pa je z varovanci uspešno nadzoroval prednost ter se na koncu veselil zmage s 33:23.

(foto: RK Trimo)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča