sreda, 24 aprila, 2024
DomaSlovenijaŠe vedno nad kriteriji za sproščanje

Še vedno nad kriteriji za sproščanje

V nedeljo so v Sloveniji potrdili 293 novih okužb z novim koronavirusom. Skupno so opravili 1769 testiranj. Umrlo je 26 oseb s covid-19. Marija Magajne z ministrstva za zdravje je ocenila, da se situacija vendarle počasi umirja, a pred nami je še nekaj zahtevnih tednov.

Kot kažejo vladni podatki, je umrlo 26 ljudi. V bolnišnicah je hospitaliziranih 1237 bolnikov, na intenzivni negi je 184 bolnikov, iz bolnišnice so odpustili 31 oseb.

Še vedno nad kriteriji za sproščanje

Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb z novim koronavirusom v Sloveniji znaša 1366, kar je še vedno nad kriterijem 1350 okužb, ki omogoča postopno sproščanje okužb oziroma prehod iz črne v rdečo fazo ukrepov. Prav tako je tudi število hospitaliziranih covidnih bolnikov nad kriterijem za postopno sproščanje ukrepov, ki je postavljen na 1200, je še predstavila dosedanja namestnica vladnega govorca za covid-19 Maja Bratuša, ki bo odslej, kot je napovedala, vodila vladne koronske novinarske konference.

Dosedanji vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je namreč z današnjim dnem nastopil funkcijo državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, pristojnega za cepljenje proti covidu-19. Na današnji novinarski konferenci se je zahvalil svojim sodelavcem v zadnjih desetih mesecih, ko je opravljal delo vladnega govorca, ki po njegovih besedah ni enostavno. “Zadnjih deset mesecev sem opravljal kar tri naloge hkrati, saj sem moral biti govorec, po sili razmer pa tudi strelovod in še amortizer napadov na vlado, ki jo je velik del javnosti pred desetimi meseci pričakal na nož,” je dejal Kacin. V desetih mesecih so po njegovih navedbah organizirali 215 novinarskih konferenc in na njih gostili več kot 400 sogovornikov.

Janša: Normalno življenje morda v začetku junija

Predsednik vlade Janez Janša je včeraj spregovoril o tem, da je Evropska komisija zagotovila dovolj cepiva za vse. Ob tem je poudaril, da je cepivo, ki prihaja, varno. Cepivo so odobrili tako Evropska agencija za zdravila kot tudi nacionalni regulatorji držav članic. Glede na dinamiko cepljenja in načrt dobav bomo lahko po njegovem mnenju brez ukrepov, ki nam sedaj omejujejo svobodo gibanja in normalno življenje, zaživeli v začetku junija. “Računamo pa, da bomo z dodatnimi dobavami ta čas skrajšali najmanj za en mesec in da nekateri ukrepi, ki sedaj veljajo, ne bodo več potrebni,” piše na uradni spletni strani vlade RS. (24ur.com)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča