četrtek, 18 aprila, 2024
DomaSlovenijaSlovenija uvaja elektronski obrazec za sledenje potnikov

Slovenija uvaja elektronski obrazec za sledenje potnikov

Slovenija po vzoru Italije uvaja elektronski obrazec za sledenje potnikov. Vsi potniki, ki bodo od 16. avgusta naprej v Slovenijo vstopili z letalom ali ladjo, bodo morali pred vstopom izpolniti digitalni obrazec za sledenje potnikov (dPLF), poroča Javna agencija za civilno letalstvo. PLF obrazec za vstop v državo od potnikov zahtevajo tudi Italija, Grčija in Malta.

Gre za obrazec, ki omogoča lažje sledenje stikom v primerih, kadar so potniki med potovanjem izpostavljeni nalezljivi bolezni. Podatke, ki jih potniki posredujejo, lahko epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje uporabi za hiter stik s potniki in njihovimi kontakti, da prepreči nadaljnje širjenje bolezni in zaščiti zdravje potnikov.

Vsaka država ima svojo politiko izpolnjevanja PLF-obrazca. Nekatere določajo, da mora obrazec izpolniti le eden od družinskih članov, če ti potujejo skupaj, druge pa obrazec zahtevajo od vsake polnoletne osebe.

Potniki morajo med drugim predložiti podatke o prevozu in potovanju, osebne in kontaktne podatke ter kontakt za nujne primere. (24UR.COM)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča