petek, 26 aprila, 2024
DomaLokalnoSo biseri sreče in politiki

So biseri sreče in politiki

T.i. petkovi protestniki vladajočo strujo motijo v ‘prafaktorje,’ v naših koncih pa imamo vse od osamosvojitve etnično skupnost, ki moti, ogroža in obvladuje že marsikaj, seveda s kriminalnimi predznaki, napada uradne osebe, čeprav je večina brez minute delovne ure, ampak državljani Slovenije to plačujemo, tudi napadeni policist, gasilec in še kdo. 

Po mojih neuradnih informacijah vsaj 97 odstotkov slednje slovenske etnične populacije prejema vsak mesec izredne socialne oz. finančne dodatke, čeprav spet več kot 80% teh, ki je obiskovala šolo, ni nikoli delala, ker so največkrat izgovarjali na svojo etničnost. Prav tako se jih večina sploh ne želi vklopiti v t.i. sobivanje z ostalimi državljani. Prav tako je vsaj najmanj 85 odstotkov dnevno zabeleženih posredovanj policije oz. PU Nm v dnevnih poročilih z njihovega naslova.

In če se motim pri vsem navedenem, naj mi uradno sporočijo in se bom z iskrenostjo opravičil. Vendar vem, da se ne motim. Tako da, delilci našega denarja, bo treba narediti red tudi pri vas in številnih administrativnih – birokratskih položajih, službah, ki že več desetletji opravljajo službe, za katere številni ne vemo, pa so na plačilni listi.

Očitno je še vedno z naslova integracije veliko cekinov z EU? In potem se med drugim uničije privatna lastnina, državna lastnina ( pri posredovanju) in še kaj….

No, Janez, Aleš, Anton, bo premik oz. rešitev, ali sem nestrpen? Priznam, da sem pri nekaterih vaših potezah zelo, pa čeprav nisem z z zvezdo in ne vem še kakšni simbolom. Sem samo kritični davkoplačevalec, plačevalec vaših plač, aparata.

In v primerjavi s petkovimi protesti, ki trajajo že leto, redko zasledimo napade na policiste, medtem ko imamo v naših romskih naseljih slednje že ustaljeno folkloro! Kdo odgovarja, koliko je bilo poškodovanih uradnih oseb in kdo je pokril vse stroške?

In nisem mesec, luka, marjan, violeta…., in še kdo. Sem državljan Slovenije, z JV Slovenije, ki plačujem vas, na političnih položajih in ostale. Oziroma v prevodu, 30 let integracije je večinoma preraslo v dober posel z drogo, orožjem, kriminalom, kjer državne pomoči za urejanje socialnega sobivanja ne manjka. Se motim, vsi trije prej omenjeni?

To je samo moje razmišljanje in dobro poznavanje razmer, ki jih številni, ki ste politično aktivni, znate vključiti v kampanje, tako lokalne kot državne. Eno je pa res, da do zdaj, vsi lokalno in državno vladajoči, niste naredili nič, za tako imenovano integracijo.

Robert Erjavec

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča