petek, 3 maja, 2024
DomaLokalnoZ ognjem previdno in kje brez elektrike

Z ognjem previdno in kje brez elektrike

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Novo mesto nadzorništvo Šentjernej obvešča odjemalce, da bo v torek 29. 6. 2021 od 7:30 do 14:00, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP HERINJA VAS.

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Novo mesto nadzorništvo Metlika obvešča odjemalce, da bo v torek 29. 6. 2021 od 8:00 do 13:00, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP DRAGOMLJA VAS, TP BEREČA VAS 1, TP GOR. LOKVICA, TP DOL. LOKVICA.

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Novo mesto nadzorništvo Trebnje obvešča odjemalce, da bo v torek 29. 6. 2021 od 8:00 do 11:00, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP TREBNJE VZHOD.

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Novo mesto nadzorništvo Novo mesto obvešča odjemalce, da bo v torek 29. 6. 2021 od 9:00 do 10:00, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP ŠKRILE DOL. TOPL.

Elektro Ljubljana d.d., Distribucijska enota Novo mesto nadzorništvo Črnomelj obvešča odjemalce, da bo v torek 29. 6. 2021 od 11:00 do 14:00, zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP MALE RODINE, na izvodu ZIDANICE DESNO.

Elektro Celje d.d., Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije v torek, 29. junija 2021:

– med 8:00 in 14:15, na območju transformatorske postaje Kal;

– med 8:00 in 11:30, na območju transformatorske postaje Škovec, Škovec dolina, Srednje Laknice in Srednje Laknice 2.

OPOZORILO

Po podatkih Urada za meteorološko napoved Agencije RS za okolje bo od ponedeljka do srede v popoldanskem času po nižinah velika toplotna obremenitev. Večdnevno suho  in občasno   vetrovno  vreme  ter  visoke  temperature  so  marsikje  po  državi  že izsušile nizko vegetacijo in zgornje plasti tal. To povzroča ugodne razmere za nastanek požarov v  naravnem  okolju  in  na  prostem,  kar  se  že  kaže  v povečanem številu  zaznanih  požarov  in gasilskih intervencij.

Pri kurjenju in drugi uporabi ognja v naravnem okolju in na prostem je treba upoštevati ukrepe varstva pred požarom v naravnem okolju. Prepovedano je odmetavanje cigaretnih ogorkov in drugih gorečih snovi,  saj  tudi  te  lahko  v  trenutnih  razmerah povzročijo nastanek  požarov  v naravnem okolju in na prostem.

Podobne razmere pričakujejo tudi v prihodnjih dneh.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča