petek, 26 aprila, 2024
DomaLokalnoStanovanjski 'zlatarji in grobarji'

Stanovanjski ‘zlatarji in grobarji’

Nekateri zmorejo, spet drugi ne in prav slednjih je veliko, ki preprosto ne zmorejo plačevati ogrevanja oz. vzdrževanja svojega stanovanja, nad katerim skrbijo t.i. ‘skrbniki.’ In cene so vrtoglave. Tudi, če je morda kakšen mesec storitev nižja, se hitro prikrade še kakšna nova storitev…., tako da so računi astronomski. Štirje letni časi dobrega cekina, seveda za t.i. ‘negovalce’ Vaše nepremičnine oz. če ste najemnik. Vsaj na Dolenjskem sta dve t.i. podjetji, ki naj bi skrbeli za vzdrževanje večstanovanjskih hiš oz. blokov: in sicer dolenjska oz. novomeška in vedno lokalno politično strukturirana Zarja in Terca iz Šentruperta, slednja naj bi tam imela še vedno sedež, a naj bi jo nekdanji lastnik, ‘čebelar,’ predal (prodal) večjemu ljubljanskemu podjetju. Vsekakor, biznis ni slab, računi pa so visoki za lastnike in najemnike, ki živijo v večstanovanjskih zgradbah.

Objavljam pismo bralke, ki ni izmišljeno oz. slabonamerno, samo resnično:

Danes smo imeli sestanek z dir. Zarje zaradi cen ogrevanja. Nismo se nič dogovorili in nič novega izvedli. Je pa direktorica omenila, da hodijo k njim upokojenci ki imajo položnice ogrevanja visoke kot je njihova penzija in da se dogovarjajo glede poplačila na obroke (še vedno katastrofa). Sem klicala na CSD kako mislijo “pomagati” mamicam samohranilkam, upokojencem in ostalim. Odgovora ni imela, razen da se lahko zaprosi za enkratno socialno pomoč.

Moje vprašanje: kaj, kdo razmišlja, kako se bo pomagalo starostnikom, družinam ki si komaj za jest privoščijo? Bo občina priskočila na pomoč, bo kako društvo zbiralo prispevke? Ne vem, karkoli???!!

No, ja, odzive morda pričakujemo, ali pa tudi ne, ker pač živimo v svetu kvazi idealov. Ker so takšni zapisi menda škodljivi za podjetja, upravljalce, a nekateri lastniki, najemniki se soočajo s hudimi stiskami, ki so razsežne za slovenski prostor. Samo zadnji podatek, da od pol milijona do 700.000 ljudi v Sloveniji ne zmore plačati ogrevanja oz. naj bi prejelo t.i. državno pomoč!

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča