petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaZa umor mu grozi do najmanj 15 let zapora

Za umor mu grozi do najmanj 15 let zapora

Na policijski postaji v Sevnici so danes podali izjavo o umoru, ki se je zgodil v torek. Matjaž Štern, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto:

“V torek popoldne, okoli osemnajste ure, se je na policijski postaji v Sevnici zglasil 47-letni moški s šestimi mladoletnimi otroki. V pogovoru je policistom povedal, da njegova žena leži doma mrtva. Iz pogovora so razbrali sumljive okoliščine. Na kraj so nemudoma odšli policisti in ekipa nujne medicinske pomoči z zdravnikom zdravstvenega doma Sevnica. Na naslovu bivanja so našli truplo
41-letne ženske.

Zdravnik je potrdil smrt. Pri pregledu trupla so našli sledi nasilja. Zaradi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, so se v delo vključili strokovnjaki sektorja kriminalistične policije, ogled kraja pa je vodila dežurna preiskovalna sodnica v spremstvu dežurne okrožne državne tožilke. Policisti in kriminalisti so pozno v noč zbirali obvestila in preverjali okoliščine dogodka. Na podlagi odredbe preiskovalne sodnice je bila v sredo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani opravljena sodna obdukcija. Pri obdukciji so našli stare in sveže sledove nasilja. Poškodbe, ki so nastale v torek, so bile tako hude, da je zaradi njih v popoldanskih urah, nekaj ur pred prijavo, umrla.

Osumljeni je še vedno v pridržanju in bo po zaključenih nujnih preiskovalnih dejanjih s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega
sodnika Okrožnega sodišča v Krškem. Policisti so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Za šest mladoletnih otrok je poskrbel Center za socialno delo. Kriminalisti bodo osumljenega ovadili za kaznivo dejanje umora na posebno grozovit način. Za umor je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora.

Prav zaradi varovanje interesa mladoletnih otrok je naše obvestilo za javnost bolj skopo in več podrobnosti in okoliščin, ki so privedle do tega tragičnega dogodka ne moremo razkrivati.”

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča