ponedeljek, 13 maja, 2024
DomaLokalnoStrela udarila v delavnico, evakuacija v kampu

Strela udarila v delavnico, evakuacija v kampu

Popoldne in v večernih urah so močnejše nevihte z nalivi in udari strel dosegli tudi Dolenjsko in Posavje. Nove padavine so povzročile nevarnost proženja zemljine. Zaradi močnega deževja so bili v občini Brežice aktivirani gasilci prostovoljnih gasilskih društev, ki polnijo protipoplavne vreče, jih nameščajo ob objektih ob reki Savi in Krki, ter črpajo vodo iz objektov. Gasilci PGD Obrežje, Brežice in Brežice okolica so v večernem času izvedli evakuacijo gostov iz kampa Term Čatež.

Ob 9.00 so v Dobruški vasi, občina Škocjan, gasilci PGD Škocjan in Grmovlje s folijo preventivno pokrili plazišče, ki predstavlja potencialno grožnjo za bližnje objekte.

Ob 12.41 se je na cesto Čatež-Gabrovka v naselju Dolenja vas pri Čatežu, občina Trebnje, vsula večja količina zemljine. Cesta je polovično zaprta.

Udar strele
Ob 13.13 je v Prelesju, občina Šentrupert, v mizarsko delavnico udarila strela. Gasilci PGD Šentrupert so pogasili požar na elektro omarici, prezračili prostore in s termo kamero pregledali objekt. Strela je uničila električno napeljavo na objektu.

ob 18.38 je bilo na cesti Mokronog—Bruna  vas, občina Mokronog-Trebelno, drevo na cesti. Odstranili so ga delavci cestnega podjetja.

Prekinitev oskrbe z električno energijo

4. 8. 2023 je okoli 19.10 prišlo do prekinitve oskrbe z električno energijo na več transformatorskih postajah na področju od Prečne, občina Novo mesto, do Straže, občina Straža.

Tehnična in druga pomoč

4. 8. 2023 so v popoldanskih urah v občinah Novo mesto, Šentjernej, Škocjan, Šentrupert, Mirna in Trebnje polnili vreče s peskom za primer večjih poplav.

Poplave

Ob 19.30 so na Prijateljevi cesti v Trebnjem, gasilci PGD Trebnje stanovanjski objekt zavarovali s protipoplavnimi vrečami.

4. 8. 2023 ob 20.03 je v naselju Črešnjevec pri Dragatušu, občina Črnomelj, voda iz bližnjega ribnika ogrožala objekt. Gasilci PGD Dragatuš so postavili protipoplavne vreče v dolžini osmih metrov.

4. 8. 2023 ob 20.12 je v ulici Pod Gradom v Trebnjem, meteorna voda zalila klet gostinskega objekta. Gasilci PGD Trebnje so prečrpali meteorno vodo iz objekta.

4. 8. 2023 ob 22.12 je v ulici Pod Srebotnikom v Straži, meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Gasilci PGD Vavta vas so postavili protipoplavne vreče.

Tehnična in druga pomoč
Ob 13.07 so pred vhode v objekt Splošne bolnišnice Novo mesto na Šmihelski cesti gasilci GRC Novo mesto in Šmihel pri Novem mestu preventivno namestili protipoplavne vreče.

Ob 14.15 so v ulici Cesta na Gradec na Mirni gasilci PGD Volčje Njive preventivno postavili proti poplavne vreče pred objekt in odstranili naplavljena drevesa iz bližnje struge reke Mirna.

ob 15.00 so gasilci PGD Šentjernej so preventivno obveščali prebivalce ob reki Krki o nevarnosti poplav. Hkrati so pripravili svojo opremo za primer poplav.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča