ponedeljek, 4 marca, 2024
DomaSlovenijaStrežba v notranjosti dovoljena v vseh regijah

Strežba v notranjosti dovoljena v vseh regijah

Vlada je na dopisni seji potrdila nova sproščanja ukrepov v gostinstvu in turizmu. Kot je napovedal že minister Zdravko Počivalšek, bodo lahko v vseh regijah odprte terase gostinskih lokalov, notranjost gostinskih lokalov pa bo odprta po tako imenovanem PCT-pristopu, kar pomeni za tiste, ki so preboleli covid-19, ki so cepljeni proti njemu ali pa imajo negativen test. Poleg tega se je povečala kapaciteta nastanitvenih obratov. To bo veljalo že s prihodnjim ponedeljkom.

V vseh statističnih regijah se pod tako imenovanim PCT pogojem zaposlenih in potrošnikov (PCT so kratice za prebolevnike, cepljene in testirane) dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v notranjosti gostinskih obratov.

Pri tem je število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, omejeno na 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko ali na eno stranko, če je poslovni prostor manjši od 20 kvadratnih metrov. Ob tem je treba zagotavljati tudi 20 kvadratnih metrov na posamezno stranko v celotnem trgovskem centru.

Nastanitveni obrati, ki imajo do 60 nastanitvenih enot, lahko ponujajo nastanitvene storitve do 30 nastanitvenih enot, nastanitveni obrati, ki imajo nad 60 nastanitvenih enot, pa lahko po novem ponujajo nastanitvene storitve do 50 odstotkov zasedenosti nastanitvenega obrata. Ponujanje apartmajskih nastanitvenih enot je dovoljeno ne glede na število apartmajskih nastanitvenih enot, ki jih nastanitveni obrat ponuja, saj se apartmajske enote razumejo kot zaprt mehurček. (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča