petek, 26 aprila, 2024
DomaŠportTDS: Lampičeva v novo leto s četrtim mestom

TDS: Lampičeva v novo leto s četrtim mestom

Na prvi preizkušnji smučarskih tekačic v novem letu je Anamarija Lampič v nemškem Oberstdorfu na klasičnem šprintu osvojila odlično 4. mesto.

Novoletni dan je na tekaškem Tour de Skiju prinesel prvi šprint novega leta, tekmovalke in tekmovalci so se pomerili v klasičnem koraku v nemškem Oberstdorfu. Anamarija Lampič je v kvalifikacijah imela 3. čas in je izbrala tretjo četrtfinalno skupino, kjer so bile še Norvežanka Ane Appelkvist Stenseth, Italijanka Greta Laurent, Rusinja Natalija Neprijajeva, Američanka Katherine Ogden in Nemka Katherine Saurbrey. Lampičeva je tekla taktično odlično, na ciljni črti jo je prehitela Neprijajeva, z drugim mestom pa se je neposredno prebila v nov polfinalni tek te sezone.

V polfinalni skupini se je Lampičeva pomerila z Norvežanko Mathilde Myhrvold, Finko Kerttu Niskanen, Nemko Coletto Rydzek, Švicarko Nadine Fähndrich ter Italijanko Laurentovo. Lampičeva je prikazala še en odličen, taktičen tek, vseskozi je nadzorovala konkurentke s prvega mesta, druga je bila Norvežanka Mathilde Myhrvold.

V finalu so ob Lampičevi tekle še Rusinji Neprijajeva in Tatiana Sorina, Finka Johanna Matintalo, Norvežanka Myhrvoldova in Švedinja Johanna Hagström. V finalnem teku so tekmice imele nekoliko več moči, preizkušnja pa se je zlomila na zadnjem vzponu, kjer je Lampičeva ostala na četrtem mestu, do cilja pa ni imela več moči od tekmic, tako da je zaostala za Rusinjo Natalija Neprijajevo, Švedinjo Hagströmovo in Finko Matintalovo ter je osvojila končno odlično 4. mesto.

Karavana se zdaj seli v italijanski Val di Fiemme, kjer se bo turneja zaključila s preizkušnjama na razdalji. (SloSki)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča