četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeTudi do 18°C

Tudi do 18°C

Končuje se oktober, ki je bil zelo suh. Morda si ga bomo zapomnili tudi po nekoliko nižjih jutranjih temperaturah. V prihodnjih dneh se bo vreme občutneje spremenilo, saj se nam od zahoda približuje ciklon s hladno fronto. Še pred fronto bodo pri nas jutri in v ponedeljek pihali južni vetrovi, ki nam bo poleg visokih temperatur prinesli tudi večjo količino vlage.

Sredi dneva pa bo zapihal JZ veter ter odpihnil meglo iz dolin in kotlin. Bolj oblačno bo popoldne na Primorskem in Notranjskem, kjer lahko že pade kakšna kaplja dežja, drugod bo prevladovalo sončno vreme. Za konec oktobra bo kar toplo. Najtopleje bo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer se bo ogrelo do 18 st. C. Drugod bo od 14 do 17 st. C.

V ponedeljek bo po vsej Sloveniji prevladovalo oblačno vreme. Nekaj jasnine bo dopoldne le na vzhodu, medtem ko bodo v Posočju in na Notranjskem že zjutraj nastajale manjše padavine. Te se bodo čez dan krepile in se do večera razširile tudi drugam. Najobilneje bo deževalo v noči na torek, ko se bo čez naše kraje pomikala hladna fronta. V torek zjutraj bo ponekod še nekaj dežja, dopoldne pa bodo padavine ponehale in marsikje se bo delno zjasnilo.  A ne za dolgo, saj se nam bo od zahoda že bližalo novo padavinsko območje, ki nas bo doseglo v sredo. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča