četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeV četrtek do 18 °C

V četrtek do 18 °C

Ja, kakšno vreme bi pa vi imeli? Poglejmo, če bomo izpolnili vaše želje. 😉 Ponoči bo oblačno, še največ jasnine bo na jugu. Predvsem v severni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo, a količina padavin bo majhna. Zjutraj bodo padavine ponehale, praznični četrtek se bo marsikje začel s sončnim vremenom. Zaradi oblačnosti bo jutro toplejše kot v sredo. V Alpskih dolinah bo 2 stopinji nad ničlo, v večjem delu Slovenije se bo živo srebro ustalilo nekje pri 6 ali 7 stopinjah Celzija, kakšna stopinja več bo le ob morju.

Dopoldne bo prevladovalo sončno in suho vreme, popoldne bo nekaj oblakov in manjših ploh, ki bodo zelo kratkotrajne, a v večjem delu Slovenije bo ostalo povsem suho. Temperature bodo prijetne, na Gorenjskem bo 14 stopinj, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije se bo do popoldneva ogrelo do 16, 17 stopinj Celzija, nekoliko topleje bo na Primorskem.

V visokogorju je veliko snega in nevarnost proženja snežnih plazov je še vedno tretje stopnje. Na praznični četrtek bo v gorah deloma sončno, deloma oblačno, popoldne bo nastalo nekaj ploh, meja sneženja se bo čez dan dvignila na okoli 2000 metrov. Na 1500 metrov bo 4 stopinje Celzija, na 2500 metrov -3.

Kar se vremena tiče bo petek najstabilnejši dan tega tedna. Prevladovalo bo sončno vreme, popoldne se bo od zahoda pooblačilo, kakšna manjša ploha bo nastala le na SZ Slovenije. Zapihal bo JZ veter, ogrelo se bo do okoli 20 stopinj Celzija. V soboto bo sprva sončno, sredi dneva se bodo začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo popoldne razširile nad večji del Slovenije. Nedelja bo precej oblačna, popoldne se bodo pojavljale krajevne padavine. Maj se bo po zadnjih napovedih začel z deževnim in nekoliko hladnejšim vremenom, več padavin bo v zahodni polovici Slovenije. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča