četrtek, 28 marca, 2024
DomaSlovenijaV primeru uvedbe samotestiranja bo to veljalo za vse, ne le za...

V primeru uvedbe samotestiranja bo to veljalo za vse, ne le za šolnike

Po 23. avgustu bo testiranje na covid-19 postalo samoplačniško, ministrstvo za šolstvo je zato vladni skupini predlagalo samotestiranje učiteljev. Premier Janez Janša je napovedal, da bo v primeru uvedbe samotestiranja to veljalo za vse in ne samo za šolnike. Medtem ko je Janša sporočil obetavno novico za zaposlene v javnem sektorju, pa se je prebudil tudi zasebni. Na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije ne pristajajo na neenako obravnavo, možnost samotestiranja želijo tudi za zaposlene v zasebnem sektorju.

V sredo so pristojni opravili 2235 PCR-testiranj in potrdili 381 okužb z novim koronavirusom, kar je štiri manj kot dan prej. Delež pozitivnih testov je 17-odstoten, dan prej je bil 17,3-odstoten. Umrla sta dva covidna bolnika.

Evropski center za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) je objavil nov zemljevid evropskih držav z aktualnimi epidemiološkimi podatki. Slovenija je po številu potrjenih primerov na 100.000 ljudi v zadnjih 14 dneh po kriterijih ECDC iz zelene v celoti prešla v oranžno fazo. (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča