torek, 20 februarja, 2024
DomaLokalnoV Šentjerneju in Nm prijava škode po potresu

V Šentjerneju in Nm prijava škode po potresu

Občina Šentjernej obvešča svoje občane, da bo na podlagi sklepa Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje pričela z ocenjevanjem škode, ki je bila na objektih povzročena kot posledica potresa z dne 29.12.2020. Občani lahko škodo na svojih objektih prijavite na telefonski številki 07 39 33 560 ali po elektronski pošti na: sentjernej@siol.net

Pri prijavi škode morate nujno navesti lastnika oziroma uporabnika objekta, naslov objekta in telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi. Škodo bo ocenila Komisija za oceno škode po naravnih nesrečah, ki jo je imenoval župan občine. Zaradi izredno kratkega roka za posredovanje podatkov na Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje, je rok prijave škode do ponedeljka, 25.1.2021. Občane, ki nameravajo škodo po potresu prijaviti, prosimo, da prijavljajo le škodo, ki je dejansko nastala po potresu in ne poškodb, ki niso posledica potresa.

Mestna občina Novo mesto obvešča občane, da lahko na podlagi sklepa Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje do vključno 1. februarja 2021 prijavijo škodo v večjem obsegu, nastalo na stvareh po potresu dne 29. decembra 2020. Za prijavo naj občani uporabijo obrazec Ocena delne škode na stavbah, povzročene po naravni nesreči (Obrazec 4).

Občani naj za prijavo izpolnijo obrazec Ocena delne škode na stavbah, povzročene po naravni nesreči (Obrazec 4) do vključno tretje točke. Vlogo lahko pošljejo na naslov Mestna občina Novo mesto, Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto, s pripisom Vloga za ocenitev škode, ali preko elektronske pošte na naslov mestna.obcina@novomesto.si. Vloge za prijavo škode je možno oddati do vključno 1. februarja 2021.

Škodo bo ocenila Komisija za oceno škode po naravnih nesrečah, ki jo je imenoval župan Mestne občine Novo mesto. V primeru nejasnosti je za dodatna pojasnila na voljo sodelavka Mestne občine Novo mesto na telefonski številki 07/ 39 39 272 (Klavdija Seničar).

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča