četrtek, 25 aprila, 2024
DomaLokalnoV&F: Zaključek s predajo ključa na SZKŠ

V&F: Zaključek s predajo ključa na SZKŠ

Slovo dijakov zaključnih letnikov na Srednji zdravstveni in kemijski šoli je vsako leto pospremljeno z zaključno prireditvijo s predajo ključa, kjer pohvalijo izjemne dijake iztekajočega se šolskega leta ter izberejo naj dijaka in naj razred. Prireditev je tudi priložnost, da se maturanti predstavijo nižjim letnikom in se poslovijo od srednješolskih klopi.

Poleg pohval in priznanj za dosežke na tekmovanjih iz znanja, zastopanje šole na različnih športnih področjih ter posebne zasluge pri promociji šole, je letos 19 dijakov prejelo priznanje za nesebično pomoč in delo v zdravstvenih zavodih v času epidemije COVID-19.

Priznanje za posebne zasluge in dosežke, ker so s svojim delom skozi srednješolsko izobraževanje promovirali šolo, so prejeli: Peter Gričar Vintar, Anja Rupar, Nejc Smrekar Kovačič in Nik Macedoni. Naj dijak Srednje zdravstvene in kemijske šole je postal Tim Baumkirher, naj razred pa F3a.

Kljub izrednim razmeram so se na virtualni prireditvi dijaki predstavili s svojimi razrednimi slikovnimi kolaži ter plesom Jerusalema, ki v današnji situaciji predstavlja priložnost za odpadle maturantske plese in sodelovanje vseh maturantov, ki so se plesa učili pri urah športne vzgoje. Tako so nastali nepozabni spomini na srednjo šolo. (Janja Florjančič)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča