četrtek, 28 marca, 2024
DomaŠportZlata lisica ta vikend v Kr. Gori

Zlata lisica ta vikend v Kr. Gori

V Kranjski Gori bo ta konec tedna tekmovanje za 58. Zlato lisicio, znova tudi s številno slovensko zasedbo. Zaradi okužbe s koronavirusom bo žal manjkala Andreja Slokar. V soboto ob 9. uri se bo začela veleslalomska preizkušnja.

Miha Verdnik, vodja panoge alpsko smučanje

Brez težav, tako kot vedno do zdaj ni šlo, a vseeno smo veseli, da bomo tekmovali doma, da tekma ostaja v Sloveniji. Mislim, da smo na koncu imeli tudi malo sreče, saj bo tekmovanje potekalo v lepi idili in na dobro pripravljeni progi. Rad bi se zahvalil našim sponzorjem reprezentance, ki so se še dodatno lotili projekta Zlata lisica in so pomagali in s tem na nek način tudi dokončno omogočili, da se bo Zlata lisica v letošnji sezoni sploh izvedla.

Sergej Poljšak, glavni trener tehničnih reprezentanc

Dekleta so pripravljena dobro, že celo zimo tekmujejo dobro, tako da nimam nobenega strahu ali dvomov v samo pripravljenost. Na veleslalomu bodo štartale Meta Hrovat, Ana Bucik, Tina Robnik, Neja Dvornik, Nika Murovec in Lina Knific, če bo lahko štartala. V slalomu bodo štartale Ana Bucik, Meta Hrovat, Neja Dvornik, Nika Tomšič, Anja Oplotnik in Pika Dvornik. Imeli smo kar nekaj težav v zadnjih dveh dnevih zaradi vremenskih razmer. Pravzaprav nismo trenirali na progi, šlo je za prosto smučanje. Šest ur smo skušali pripraviti progo, a nam ni uspelo, bilo smo zelo neuspešni. Tudi danes smo imeli samo prosto smučanje.

Ana Bucik

Zelo sem vesela, da je tekma ostala v Sloveniji. Žal mi je, ker ne moremo biti v Mariboru, ker je tam prvotno mišljena Zlata lisica, a lepo je, da smo doma. Sigurno se v tej sezoni počutim precej dobro. Zelo sem vesela finalne vožnje v Zagrebu, ki mi je dala samozavest za ta vikend in za Schladming. Žal mi je, da včeraj in danes nismo uspeli narediti treninga, zagotovo bi mi veleslalomski trening prišel prav, da bi malo zamenjala smuči. A mislim, da smo vse imele podobne pogoje. Potrebno bo štartati tako kot je treba, veselim se vikenda, lahko sem sproščena in tekmujem lahko brez nekega pritiska. Sigurno bi si na domači tekmi želela gledalcev, a zdaj je to, z nekaj izjemami, že kar stalnica. Tekmovalke smo fokusirane na nastop in mislim, da nas to niti ne zmede preveč.

Tina Robnik

Progo sigurno dobro poznamo. Letos tu sicer veliko nismo trenirali, a smo v prejšnjih letih veliko. Moram reči, da sem v zadnjih treningih dvignila nivo pripravljenosti. Zagotovo se je poškodba rame v Lienzu zelo poznala. Na to tekmo grem bolje pripravljena kot v Lienzu. Menjavanje prizorišč me ne moti. Tako mariborsko kot kranjskogorsko progo imam rada. Punce vedno upamo, ker Zlata lisica spada v Maribor, da bo tam tekma, a če to odmislim, nimam favorita, kje mi je ljubše, oba terena sta mi všeč, tako v Mariboru kot v Kranjski Gori.

Meta Hrovat

Spet se je tako zgodilo, je lisica gostuje pri meni doma. Tega se nikoli ne branim, povem iskreno. Teren mi, kot sem že dokazala, odgovarja. Zato je navdušenje toliko večje in zato tekmo toliko težje pričakujem. Sodeč po zadnjih tekmah imam zelo velika nihanja. Sem pa prepričana v svoje smučanje na treningih, a imam težavo to prenesti na tekme.

Neja Dvornik

Upam, da se bomo veselili mojih uspehov. Že lani mi je Kranjska Gora ustrezala. Upam, da bodo razmere dovolile smučati dobro tudi slabšim številkam. Upam, na dobro tekmo. Na obeh tekmah bi rada osvojila točke, to mi je uspelo že večkrat, sem na takem nivoju. Želim si odpeljati štiri tekmovalne vožnje v Kranjski Gori.

Nika Murovec

To tekmo bom vzela kot veliko izkušnjo, priložnost za napredek. Skušala bom prikazati najboljšo vožnjo in upam, da mi uspe. (SLOSKI)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča