torek, 30 aprila, 2024
DomaŠportSmola Primoža Rogliča

Smola Primoža Rogliča

Končana je enotedenska kolesarska dirka Pariz-Nica, zadnja etapa je bilo izjemno napeta. Slovenski kolesar v dresu Jumbo-Visme Primož Roglič, ki je bil na dobri poti, da osvoji skupno zmago, je imel obilo težav. Dvakrat je padel, nato je moral še zamenjati kolo in se je brez pomoči ekipe boril, da ohrani skupno vodstvo, a mu ni uspelo. Zmago na dirki je slavil Nemec Maximilian Schachmann.

To je bila lepa prednost, toda Roglič je imel tokrat kopico težav. Kar dvakrat je padel, si strgal hlače in imel okrvavljeno nogo, a je vseeno nadaljeval in moštvo je po prvem padcu počakalo nanj. V nadaljevanju pa je padel še enkrat in moral zaradi tehničnih težav zamenjati kolo, tako da je izgubil kar nekaj časa in je ostal brez spremljevalne ekipe in je moral sam v lov na glavnino. Boril se je, vendar je bila glavnina hitrejša in Schachmann, ki je bil v glavnini, je postal zmagovalec letošnje dirke Pariz-Nica.

Nemec je ubranil lansko zmago, Roglič je v cilj prikolesaril tri minute in 10 sekund za zmagovalcem etape, to je bil Danec Magnus Cort Nielsen. Roglič je bil na koncu dirke 15. z zaostankom 2:16 minute za zmagovalcem.

(foto: twitter)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča