petek, 23 februarja, 2024
DomaSlovenijaAndrej Brglez predsednik AMZS

Andrej Brglez predsednik AMZS

Skupščina AMZS je izvolila novega predsednika Avto-moto zveze Slovenije, največje slovenske nevladne organizacije na področju mobilnosti in nacionalne panožne zveze za motošport in karting. To je postal 52-letni Andrej Brglez, ki se je v svojem nagovoru po izvolitvi članicam AMZS zahvalil za zaupanje in poudaril, da bodo glavni cilji krepitev vloge Avto-moto zveze Slovenije v družbi in njeno prilagajanje na izzive mobilnosti, velik poudarek pa bo tudi na razvoju avto-moto športa.

Današnje Skupščine AMZS se je udeležilo 48 zakonitih zastopnikov polnopravnih članic Avto-moto zveze Slovenije (od 75). Glasove za novo vodstvo Avto-moto zveze Slovenije za mandatno obdobje 2021–2025 je oddalo 47 zakonitih zastopnikov. Za predsednika Avto-moto zveze Slovenije je bil s 26 glasovi izvoljen Andrej Brglez, 52-letni sociolog, publicist, raziskovalec in razvojnik vsebin trajnostne mobilnosti, avtor in pobudnik številnih preventivnih akcij za motoriste in voznike osebnih vozil, avtor različnih prometnovarnostnih in okoljskih publikacij, inštruktor varne vožnje in že dve desetletji testni voznik osebnih vozil in motociklov. Dosedanji predsednik AMZS Anton Breznik je dobil 21 glasov.

Novi predsednik AMZS se je predstavnikom članic AMZS  zahvalil za zaupanje in dejal: »Potrudil se bom, da bomo še okrepili vlogo Avto-moto zveze Slovenije v družbi in da jo bomo pripravili na izzive mobilnosti, s čimer bo tudi članstvo v AMZS še bolj privlačno. Velik poudarek bo na razvoju avto-moto športa, kjer nas prav tako čaka še ogromno dela. Z izkazano podporo se naša skupna pot šele začenja. Na njej nikakor ne bom mogel brez vas. In četudi me je v skladu s Statutom AMZS za predsednika predlagalo eno avto-moto društvo, si bom prizadeval, da bom predsednik vseh. Naše skupne cilje bomo dosegli z veliko komunikacije ter v duhu sodelovanja, s čimer bomo prispevali k uresničevanju temeljnega poslanstva AMZS in k dobrobiti naših članov.«

Za predsednika Strokovnega sveta za članstvo je bil izvoljen Radomir Stojanović, za predsednika Strokovnega sveta za varno mobilnost Ferdo Abraham, za predsednika Strokovnega sveta za avto-moto šport pa Tomaž Trajbarič. Skupščina je izvolila tudi člane nadzornega odbora (to so Amalija Lukner, Žiga Pungerčar Marn, Adam Kavšek, Rasto Oderlap in Boris Požar), in člane častnega razsodišča, ki so Slavko Šket, Marjetka Steiner, Jožef Cerar, Branko Hojnik in Eva Brulc.

Skupščina AMZS je potrdila izvolitev regijskih članov Upravnega odbora AMZS:

za regijskega predstavnika regije I. CELJSKA, ŠALEŠKA DOLINA IN ZASAVJE je bil izvoljen Bogo Steklasa, AMD Izlake,
za regijskega predstavnika regije II. DOLENJSKA je bil izvoljen Janez Prosenik, AMD Trebnje,
za regijskega predstavnika regije III. GORENJSKA je bil izvoljen Emil Grzinčič, AMD Kamnik,
za regijskega predstavnika regije IV. KOROŠKA je bil izvoljen Matjaž Kamnik, AMD Ravne na Koroškem,
za regijskega predstavnika regije V. LJUBLJANA je bil izvoljen Jaka Kavčič,  AMD Moste,
za regijskega predstavnika regije VI. LJUBLJANA Z OKOLICO je bil izvoljen Marjan Kveder, AMD Lukovica,
za regijskega predstavnika regije VII. POMURJE je bil izvoljen Jožef Vaupotič, AMŠD Radenci,
za regijskega predstavnika regije VIII. SEVERNOPRIMORSKA IN OBALA je bil izvoljen Dejan Koglot, Gas Vrtejba,
za regijskega predstavnika regije IX. Štajerska je bila izvoljena Vojka Werglez,  AMD TAM Maribor.

(Anita Drev, AMZS)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča