sreda, 24 aprila, 2024
DomaSlovenijaBrez novih ukrepov. Kako za praznike?

Brez novih ukrepov. Kako za praznike?

Vodja strokovne skupine, infektologija Mateja Logar je še pred sejo vlade za novinarje podala nekaj informacij o predlogih. Skupina je vladi predlagala uvedbo poostrenega inšpekcijskega nadzora nad izvajanjem ukrepov v javnem potniškem prometu, saj je v tem sektorju opaziti slabo preverjanje epidemioloških ukrepov. Potniki v javnem potniškem prometu morajo nositi kirurške zaščitne maske ali maske tipa FFP2. Izpolnjevati morajo tudi PCT pogoj, izjema so mlajši od 12 let in dijaki. Podala je zgoraj omenjeno priporočilo o mehurčkih v vrtcih in osnovnih šolah, kot razlog je navedla možnost prenosa koronavirusa z okuženih otrok na njihove stare starše.

Minister za zdravje Janez Poklukar je po koncu seje ocenil, da so epidemiološke razmere v državi skrajno resne, delodajalce pa je pozval, naj zaposlenim, če se le da, omogočijo delo od doma. Cepljenje otrok, mlajših od 12 let, se bo medtem po besedah ministra v Sloveniji začelo, ko se bo stroka poenotila.

Poklukar je dejal, da je vlada sledila usmeritvam stroke. Znova je poudaril pomen dela od doma. Delodajalce je pozval, naj zaposlenim, če se le da, omogočijo delo na daljavo. Vlada je razpravljala tudi o omejitvi združevanja t. i. mehurčkov v vrtcih in osnovnih šolah ter o prihajajočih božičnih praznikih.

Ministrstvo za zdravje konkretnih predlogov za praznike še ni pripravilo, je pa Poklukar spomnil, da so razmere resne in si novega vzpona okužb ne moremo privoščiti. Prizadevajo si, da bi določene aktivnosti dopustili, a pod strogim nadzorom. (24ur.com)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča