sobota, 20 aprila, 2024
DomaŠportEP ODBOJKA: Slovenci v polfinalu s Poljaki!

EP ODBOJKA: Slovenci v polfinalu s Poljaki!

Slovenski odbojkarji so se uvrstili v polfinale evropskega prvenstva, potem ko so premagali Čehe, gostitelje prvenstva, s 3:0 v nizih. Slovenci se bodo v sobotnem polfinalu pomerili s Poljaki, ki so prav tako eni izmed gostiteljev, in sicer v Katowicah na Poljskem.  

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je ob 19. uri v Ostravi začela s četrtfinalno tekmo evropskega prvenstva, Nasprotnik je Češka. Slovenija je prvi niz začela odlično in povedla za šest očk, a so se Čehi kmalu približali oz. razliko znižali le na točko. Vse do konca niza sta bili odbojkarji izenačeni (22:20). Zelo razigran je v prvem nizu Tonček Štern, ki je Sloveniji priigral tri točke prednosti (23:20). Slovenci so prvi niz dobili s 25:21.

Slovenci so tudi drugi niz začeli odlično in vodijo. Tokrat Čehom niso dovolili približanja. Vodijo z 18:11. Slovenci so dobili tudi drugi niz. Izid je bil 25:19.

Tretji niz so bolje začeli Čehi, ki so povedli s 6:3 in tako spet zbudili okoli 6.000 domačih navijačev. V igro je kasneje vstopil Rok Možič, ki je poskrbel z odlični servisi in Slovence približal Čehom na izenačenje na 10:10 in vodstvom Slovenije z 11:10. V nadaljevanju je bila igra spet izenačena. Slovenija je povedla z 20:18. A so Čehi izenačili na 20:20 in kasneje povedli z 21:20 in 22:20. Slovenci so se približali na 21:22 in izenačenje na 22:22. In slovenski odbojkarji so z Urnatom prišli do zaključne žoge, ki pa je niso izkoristili. Čehi so se spet približali na točko. Pri drugi zaključni žogi je Šket serviral v mrežo in Čehi so izenačili na 25:25. Tretjo zaključno žogo je imel s servisom Tonček Štern, ki je odlično serviral in potem odličen bloka Pajenka za zmago in polfinale!

Kot je znano sta se reprezentanci na tem turnirju pomerili v prvem krogu skupinskega dela. Slavili so domačini.

(foto: CEV)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča