sreda, 24 aprila, 2024
DomaKronika'Folklora' z JV Slovenije

‘Folklora’ z JV Slovenije

Policiste PP Sevnica je okoli 18. ure oškodovanec obvestil, da neznanci v Loki pri Zidanem Mostu iz tovornega vozila kradejo gorivo. Ko so poskušali z vozilom pobegniti, so trčili tudi v njegov avtomobil in ga poškodovali. Policisti so storilce izsledili in prijeli. Ugotovili so, da gre za osumljence iz Dobruške vasi in sicer 31-letnika, 19-letnika in mladoletnika. Zaradi kaznivega dejanja tatvine bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo in povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Posredovali zaradi pretepa

Okoli 21.30 so policisti PP Novo mesto posredovali zaradi pretepa v zasebnem prostoru v naselju Brezje. Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je ena oseba poškodovana, zato so poklicali reševalce, ki so moškega oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zbrali so obvestila in po prvih ugotovitvah je prišlo do spora in pretepa v družinskem krogu. 51-letni in 23-letni osumljenec sta napadla, pretepala in poškodovala 19-letnega oškodovanca. Okoliščine še preiskujejo in bodo zoper osumljenca ustrezno ukrepali. V noči na 1. 12. so ponovno posredovali na istem naslovu, kjer je 51-letni kršitelj žalil oškodovanko in ji grozil. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Novo mesto so v noči na 1. 12. med kontrolo prometa na Muhaberju ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel na vozilu nameščeni različni registrski tablici. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni kršitelj iz Ribnice nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Odredili so mu hitri test zaradi ugotavljanja vožnje pod vplivom prepovedanih drog, vendar je opravljanje preizkusa odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča