petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoFOTO: Festival novomeško poletje in DAN D

FOTO: Festival novomeško poletje in DAN D

Minulo soboto, 21. 8., se je v atriju grmskega gradu zgodil peti od šestih koncertov v sklopu Festivala novomeško poletje. Zgodilo se je tako, kot je v uvodnem delu skupaj s Klavdijo Kotar (JSKD) naznanila druga polovica organizacijskega tandema INJA MUSIC Anja Pavlin, da se Festivala novomeško poletje brez domačih DAN D pač ne grejo in dodala, da verjame, da bo koncert Tiho sploh v teh časih blagodejno vplival na naša telesa in duše.

Dan D so pred koncertom zapisali, da PRIHAJAJO DOMOV in da se bodo, ko pade mrak, Tiho ljubili in odganjali zle duhove. In bilo je magično. Tomislav Jovanovič − Tokac je razpel svoje glasilke in čutna besedila odprtega srca podajal razvneti publiki. Z ribežnom, steklenicami vina, bisernico, zvončki in drugimi pripomočki so Tomislav Jovanović − Tokac, Marko Turk − Tučo, Nikola Sekulović, Dušan Obradinovič − Obra, Boštjan Grubar – klaviature obiskovalcem od blizu Tiho, počasi, a naravnost segli prav do srca. Poslušalci pa jih s stoječimi ovacijami niso in niso spustili z odra, zato so se po končanem bis-u Dan D-jevci publiki pridružili  pod odrom in skupaj odpeli Pusti, naj te nosi voda …

“Vsak koncert je za nas pomemben in vsakega obrnemo malce drugače, na domačem terenu pa je vedno še malce bolj čarobno. Tega ne naredimo samo mi, to se zgodi, ko tudi vi odigrate svojo muziko, ki se vrača k nam na oder. In v soboto ste na gradu Grm v Novem mestu igrali sanjsko. Priklon pogumnim organizatorjem Festivala novomeško poletje in hvala vsem, ki ste bili z nami.” Dan D

“Točno to smo potrebovali,” so bili navdušeni obiskovalci, ki so s koncerta odhajali radostni, nasmejani. Zadovoljni pa so bili tudi organizatorji iz produkcijske hiše in založbe INJA MUSIC:

“Organizirati festival v letu 2020 ali 2021 res ni mačji kašelj, daleč od tega. Predvsem se moram na tej točki res iskreno zahvaliti Mestni občini Novo mesto, kulturnim ustanovam, podpornikom, partnerjem in sponzorjem festivala, brez katerih ga letos ne bi mogli izpeljati,”  je povedala Anja Pavlin. Posebna zahvala pa gre vam, draga publika. Hvala, ker podpirate kulturo, umetnost, ker držite z nami organizatorji, z glasbeniki v časih, ki nas preizkušajo na tisoč in en način. Na tak način se je mnogo lažje spopadati z vsemi preprekami, ki so organizatorjem naložene. Kot sva z Igorjem Ilićem pred dobrim letom na tem odru obljubila in obljubo, kot vidite, tudi držala, me lahko za besedo držite tudi za naslednjo leto, ko bo naš festival še močnejši, še odmevnejši in tako še naprej opravičeval sloves mesta, ki je rodilo številne legendarne glasbene zasedbe in se mu dogaja novi novomeški val glasbe.” 

IZŠTEKANI iz Novega mesta: DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV z godalnim kvartetom Corcoras ob 30. obletnici skupine

To poletje se Izštekani znova odpravljajo iz varnega studia na prosto. Tokrat prvič v Novo mesto. Pa to ne bo edini prvič. Izštekani še nikoli niso gostili legendarnega novomeškega benda Društvo mrtvih pesnikov. Akustični koncert ob 30. obletnici skupine z godalnim kvartetom Corcoras je idealna priložnost za popravo te zgodovinske krivice. Dogodek v soboto 28. avgusta 2021 na novomeškem Glavnem trgu bo obenem finale novega Festivala novomeško poletje. Posnela ga bo tudi Televizija Slovenija, ki bo poskrbela tudi za sliko spletnega videoprenosa. Ta se bo začel skupaj z radijskim točno ob 20.00.

(foto: Alen Zulić/Festival novomeško poletje)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča