sobota, 27 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: Izjemne Slovenke odpravile še Poljakinje

FOTO: Izjemne Slovenke odpravile še Poljakinje

Slovenske odbojkarice so na evropskem prvenstvu v odbojki sede v Turčiji nanizale še eno izjemno predstavo in s 3:1 (-22, 8, 15, 14) odpravile Poljsko. Naši odbojkarji so morali na prvi tekmi izločilnih bojev z 0:3 (24, 12, 20) priznati premoč Nizozemcem.

Slovenske odbojkarice so na prvenstvu stare celine, ki ga od nedelje gosti Kemer, še četrtič zmagale, le še potrdile drugo mesto v skupini A ter si s tem zagotovile dobro izhodišče za izločilne boje. Naša dekleta so po zmagah nad Hrvaško, Turčijo in Finsko slavile še v obračunu s Poljsko.

Z današnjimi tekmami je skupinski del evropskega prvenstva zaključen, sledijo izločilni boji. V četrtfinalu se bodo Slovenke srečale z Ukrajinkami, ki so jih v okviru priprav na evropsko prvenstvo gostile tudi v Braslovčah.

Slovenski odbojkarji so danes v Kemerju že začeli z izločilnimi boji. V osmini finala so se srečali z Nizozemci, ki so po napetem uvodnem nizu s pridom unovčili bogate izkušnje z velikih tekmovanj in slavili s 3:0. V prvem nizu smo gledali izenačeno in razburljivo predstavo, reprezentanci sta se izmenjevali v vodstvu, v končnici pa so bili za odtenek bolj zbrani nasprotniki, ki so zmagali na razliko, s 26:24. Poraz je v našo vrsto vnesel precej nezbranosti, napake so se vrstile, Nizozemci pa so to hitro izkoristili, prišli do nekaj točk naskoka in vse do konca drugega niza ohranjali razliko. V tretjem nizu smo spet videli izenačen dvoboj. Slovenci so precej dvignili raven svoje igre, ves čas sledili tekmecem, ki jim je na koncu vseeno uspelo zmagati s 25:20.

Slovenci se tako podajajo v boj za končno 9. mesto.

(Foto: ParaVolley Europe)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča