torek, 19 marca, 2024
DomaSlovenijaV Ljubljani protest, tokrat brez 'dodatkov'

V Ljubljani protest, tokrat brez ‘dodatkov’

Udeleženci shoda proti vladi in PCT ukrepom so se šesti teden zapored zbrali v Ljubljani, tokrat na Kongresnem trgu, kjer so najprej potekali govori. Protestniki so vzklikali “lopovi, lopovi”, nato pa so se odpravili po ljubljanskih ulicah in se razdelili v vsaj dve skupini. Zbralo se jih je 4000. Policija je protestnikom preprečila prehod na Miklošičevi cesti, ti pa so vseeno zaustavili promet na več ulicah. Policija je nato sporočila, da je shod razpuščen. Protestniki so se vrnili na Kongresni trg, policija pa jim preprečila prehod na Slovenski cesti. Zgodilo se je nekaj provokacij, a tudi tokrat ni prišlo do izgredov, policija pa je pridržala nekaj protestnikov.

Protestniki so se s Kongresnega trga nato odpravili skozi središče mesta. Prižgali so tudi nekaj bakel. Protestniki so se razdelili v dve skupini. Delu protestnikov na Miklošičevi cesti pa je policija preprečila prehod.  Na pomembnejših prometnicah so postavljene blokade, protestniki pa so se vrnili na Kongresni trg, kjer poskušajo prebiti policijsko blokado na Slovenski cesti.

V središču mesta je tudi povečana prisotnost policije. Zaradi protesta pa so danes možne zapore določenih cest proti središču Ljubljane, je še izpostavil Tomaževic.

V praksi to pomeni, da bo ograjen celoten Trg republike, kjer bodo postavljeni tudi šotori in ostala oprema, potrebna za izvedbo športnega dogodka (Ljubljanski maraton), je nadalje zapisal predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic. “Zaradi tega bo gibanje in zbiranje ljudi na tem mestu oteženo. Vse prosimo, da upoštevajo ukrepe, ki jih bo za varovanje območja zagotovil organizator, ter navodila in ukaze varnostnih služb na tem območju,” je dodal.

Glede današnjih protestov pa je zapisal, da “obstaja možnost, da bodo zaradi poteka neprijavljenega shoda zaprte določene ulice in ceste na območju centra Ljubljane”. Voznikom svetuje, “da v času shoda ne opravljajo nenujnih voženj v smeri centra in naj raje uporabljajo obvoze preko ljubljanskega avtocestnega obroča”.

“Tudi na splošno apeliramo, naj morebitni udeleženci ne ovirajo in ogrožajo javnega prometa. Med drugim je potrebno razumeti, da cestne povezave pogosto uporabljajo tudi ekipe za reševanje in bi bilo zaradi tega lahko ogroženo tudi življenje ljudi,” je še sklenil Tomaževic.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča