petek, 29 marca, 2024
DomaVremeFOTO: Obilno deževje in poplavljanje rek

FOTO: Obilno deževje in poplavljanje rek

Vreme je v zadnjih dneh povzročilo veliko veliko težav. Obilne padavine in proženje zemeljskih plazov ter naraščanje rek. In po dnevu premora bo že v torek spet obilno deževalo. V noči na torek bo na Primorskem pihala zmerna do močna burja, ponekod s sunki nad 100 km/h. Najmočnejše padavine bodo predvsem v jugovzhodni in severovzhodni Sloveniji v torek popoldne in zvečer. V manj kot 24 urah lahko pade od 30 do 60, krajevno pa lahko tudi okoli 80 l dežja na kvadratni meter.

V torek bodo reke v vzhodni polovici Slovenije ob ponovnih obilnih padavinah in zaradi velike predhodne vodnatosti ter namočenosti tal močno narasle.

Najbolj bodo narasle reke, ki se danes že razlivajo, in sicer reke s povirji v Slovenskih goricah, na Pohorju in v porečju Krke. Poplavljene površine se bodo povečevale predvsem popoldan in v noči na sredo. Razlivanja rek so verjetna tudi drugod na vzhodu Slovenije. Ob krajevno močnejših padavinah se lahko razlijejo hudourniški vodotoki, na več mestih lahko pride do zastajanja in poplavljanja padavinske vode.

V sredo se bodo poplavljene površine predvidoma še povečevale. Reke Krka, Pesnica in Ščavnica lahko poplavijo tudi v večjem obsegu. (ARSO)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča