sobota, 20 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: ŠD SU Nm še neporažen

FOTO: ŠD SU Nm še neporažen

Tudi po 4. kolu 1. Slovenske namiznoteniške lige Športno društvo SU Novo mesto ostaja neporaženo. V soboto so SU-jevci v dvorani Športnega centra Livada gostili ekipo NTK Xiom Muta in slavili zmago s 5:1.

Prvi igralec in trener ekipe Uroš Slatinšek tokrat ni igral. Zato pa se je z dvema zmagama ob Juretu Slatinšku izkazal tudi mladi Jožko Omerzel, do svoje prve prvoligaške zmage pa je prišel tudi Domen Zupančič. Za gostujočo ekipo z Mute je bil uspešen Boštjan Kraser.

»Po dolgem premoru brez tekme sem končno dobil priložnost zaigrati v prvi ligi. Tekme sem se zelo veselil, zato sem bil pred začetkom malo nervozen. V prvem dvoboju mi igra ni stekla in nisem pokazal tega, kar znam. V drugem dvoboju pa mi je po prvem osvojenem nizu igra stekla in sem tako dosegel svojo prvo zmago v prvi ligi. Po tekmi sem bil zelo vesel in hvaležen trenerju, da mi je dal priložnost igranja,« je navdušeno po svojem prvoligaškem zmagoslavju dejal Domen Zupančič in dodal: »Vesel sem, da sem lahko del tako uspešne ekipe in da lahko prispevam k dobrim rezultatom. Trenutno prvo mesto v ligi je dokaz našega trdega dela in da smo dobra ekipa, ki cilja na osvojitev naslova.«

Uroš Slatinšek je po uspešnem minulem tednu, ko je ŠD SU najprej na gostovanju v 3. kolu premagal ekipo NTK Kajuh Slovana, to soboto pa v 4. kolu še ekipo Mute, priznal, da sta bili zmagi z njegove strani pričakovani. »Toda na tako gladek rezultat odkrito nisem računal. Kajuh ima v svojih vrstah dobre igralce, a se pozna, da je naš Jožko sprostil zavore in igro s treninga prenesel v tekme. Premagal je prvega igralca tako v sredo proti Kajuhu kot v soboto proti Muti in s tem tudi omogočil lažji razplet tekme. Veseli me, da poleg Jureta res igra vrhunski namizni tenis. V soboto smo dali priložnost igrati tudi našemu Domnu in čeprav mu prvo tekmo nikakor ni steklo, je v drugo dokazal, da je dobro treniral ves ta čas in osvojil prvo posamično zmago zanj v najmočnejši ligi. Dejstvo, da v soboto nisem igral, je le odraz tega, da popolnoma zaupam našim mladim igralcem, ki bodo v prihodnjih letih krojili vrh slovenskega namiznega tenisa.«

Poleg ŠD SU je po štirih kolih neporaženo le še moštvo aktualnih državnih prvakov, NTK Maribor. Prav z njimi bi se Novomeščani morali pomeriti v soboto, 4. aprila, a so se zaradi odločitve vlade Republike Slovenije glede zaostritve ukrepov za zajezitev korona virusa okoliščine znova spremenile. Po novem odloku so vsi treningi in tekmovanja prepovedana, razen za vrhunske športnike in kadetske in mladinske reprezentante. Glede nadaljevanja prvenstva se bo v kratkem odločila krovna zveza.

S.G./ Foto: ŠD SU

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča