četrtek, 25 aprila, 2024
DomaŠportFOTO: Tian odličen, pa vendar

FOTO: Tian odličen, pa vendar

Nova Gorica je gostila državno prvenstvo v judu za mlajše kadete do 16 let. Bushidovec Tian Jerman je tekmoval v težnostni kategoriji do 60 kg, kjer je nastopilo 29 tekmovalcev, daleč največ v vseh kategorijah. Tiana je žreb uvrstil neposredno v 2. krog in se uvrstil vse do finala. V polfinalu je Tian po vsega 10 sekundah borbe na hrbet položil Klemna Mekinca iz ŠD Gib Šiška.

V finalnem nastopu je se je pomeril z Jako Samcem Slovenj Gradca. V uvodu dvoboja je Samec izjemno močno napadel Tiana. Dajal je vtis, da je bistveno močnejši od njega. Tudi na parterju je Tiana napadal z vzvodnimi in končnimi prijemi. Tian se je zelo pametno boril in napadal le tako, da nasprotnik ni mogel izvajati proti tehnik. Po izteku rednega dela sta bila še izenačena. Tinov nasprotnik pa je postajal vedno bolj utrujen. V dvoboju za zlato točko je Tian izvedel ura nage, ki ga sodnik ni ovrednotil. Dvoboj se je nadaljeval na parterju, kjer je Samec Tianu skoraj izvedel vzvodni prijem. Ob prekinitvi pa so sodniki dolgo pregledovali posnetek Tianove prejšnje akcije. Po mnenju mnogih prisotnih, je Tian izvedel met za zmago. Sodniki ob videokamerah pa so na presenečenje vseh, tudi glavnega sodnika na tatamiju, odločili, da je met izvajal Samec in mu tako podarili zmago.

Kljub prikazu videoposnetka, ki je Tianov met prikazal z drugega kota, kjer je bilo jasno videti, da se je Tianov nasprotnik le branil, da nebi padel na hrbet, sodniki odločitve niso spremenili. Tian je vsekakakor s svojimi borbami navdušil in verjamemo, da bo posegel po vrhu, ne glede na arbitre. 😉

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča