petek, 26 aprila, 2024
DomaSlovenijaGostinci in tudi poslovneži, če morda niste vedeli?!

Gostinci in tudi poslovneži, če morda niste vedeli?!

Medtem, ko po vsej državi zaradi protivirusnih ukrepov vlade velja stroga prepoved pogostitev in druženja v zaprtih gostinskih prostorih, so pretekli petek za gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, poslanko SMC Mojco Žnidarič in poslanca SNS Janija Ivanušo, ki so se srečali z lokalnimi gospodarstveniki, odprli vrata sicer uradno zaprtega gostišča v Ivanjkovcih.

Čeprav vpleteni trdijo, da je šlo zgolj za poslovni sestanek, ki je potekal samo ob radenski in vodi, pa so po naših informacijah Počivalškovi politični in gospodarski partnerji tam tudi jedli kosilo, še več – kuhar naj bi moral samo zato priti na delo. Po poročanju Dnevnika so gostje jedli hišne specialitete, mimoidoči pa naj bi slišali celo glasbo.

MGRT: Ukrepi ne prepovedujejo uporabe prostorov za poslovne namene

Odgovor so 24ur.com danes poslali tudi z Ministrstva za gospodarstvo, kjer pravijo, da je šlo za napovedan sestanek, ki se ga je minister Počivalšek udeležil v sklopu prizadevanj za boljši razvoj demografsko ogroženih regij. Gostitelji sestanka, predstavniki OZS Ormož in Ljutomer, so najeli prostor na turistični destinaciji Taverna. “Gre za gostišče s prenočišči, ki je sicer zaradi ukrepov povezanih z epidemijo zaprto za potrošnike. Ukrepi pa ne prepovedujejo uporabe prostorov za poslovne namene. Lokacijo so izbrali predstavniki OZS, ker so želeli predstaviti lokalni potencial za razvoj turizma, saj gre za eno od bolj znanih turističnih točk v destinaciji Jeruzalem Slovenija, prav tako pa so ministru želeli predstaviti težave, s katerimi se sooča posamezna stroka zaradi zaprtja dejavnosti. Hkrati pa prostor omogoča spoštovanje vseh preventivnih ukrepov za zajezitev epidemije,” so pojasnili.

Sestanka so se udeležili minister Počivalšek in Staša Zabukošek iz MGRT, poslanca Mojca Žnidarič in Jani Ivanuša, predsednica OZS Ormož in predstavnica frizerske dejavnosti Mojca Šalamun, sekretar OZS Damjan Štibler, predstavnik gostinske stroke Dino Kruhoberec, predstavnica avtoserviserjev in trgovcev Marija Kralj in predstavnik gradbene stroke Zelko Danijel.

“Udeleženci sestanka so imeli na mizi pijačo. Po sestanku so si lahko na drugem prostoru vzeli sendvič. Minister Zdravko Počivalšek je že izjavil, da je on pil samo vodo. Kot že rečeno, pa na sestanku ni bilo nobene kuhane hrane, kot navajajo nekateri mediji. Vsi udeleženci sestanka so nosili maske, prav tako je bila zagotovljena ustrezna razdalja,” so še dodali in zapisali še, da se minister Počivalšek tedensko testira na okužbo s covid-19, še poroča 24ur.com.

Na Zdravstvenem inšpektoratu so za STA potrdili, da so glede petkovega srečanja ministra s predstavniki politike in gospodarstva v gostilni prejeli več prijav, ki jih tudi že obravnavajo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča