ponedeljek, 2 oktobra, 2023
DomaŠportJaka Špoljar (Adria Mobil) z belo majico

Jaka Špoljar (Adria Mobil) z belo majico

V sredo se je v Beogradu z ekipnim prologom začela mednarodna kolesarka dirka Beograd – Banja Luka (2.1), ki jo je leta 2018 dobil Gašper Katrašnik. Prolog so dobili kolesarji poljske ekipe HRE Mazowsze Serce Polski, kolesarji Adrie Mobila so na četrtem mestu zaostali 5 sekund.

Jaka Špoljar (Adria Mobil) z belo majico
Jaka Spoljar posing during photo session of ProContinental Cycling club Adria Mobil before new season, on February 8, 2022 in Velodrom Cesca vas, Novo mesto, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Včeraj je bila na sporedu ravninska etapa od Obrenovca do Bijeljine, dolga 122 km. V ciljnem sprintu glavnine je bil najboljši Italijan Fillipo Fortin (Maloja Pushbikers), drugi in tretji sta bila Poljaka Marceli Boguslawski (HRE Mazowsze Serce Polski) in Bartosz Rudyk (Santic – Wibatech). Najboljši Adriaš je bil na 6. mestu Tilen Finkšt, 12. je etapo končal David Per, 42. je bil Madžar v dresu našega kluba, Viktor Filutas, 45. Žiga Horvat, 53. Jaka Špoljar, 65. Kristjan Hočevar in 67. Aljaž Jarc, vsi so v cilj prišli v času zmagovalca.

V skupnem seštevku po dveh etapah je na vrhu Filippo Fortin, drugi in tretji sta Poljaka Alan Benaszek (HRE) in Jakub Kaczmarek (HRE), ki za najboljšim zaostajata 2 sekundi. Z zaostankom sedmih sekund so od 15. do 19. mesta razvrščeni naši kolesarji Tilen Finkšt, David Per, Žiga Horvat, Jaka Špoljar, vodilni v razvrstitvi mladih in Kristjan Hočevar. Aljaž Jarc na 63. mestu zaostaja 26 sekund, Viktor Filutas na 76. mestu pa 30 sekund.

Med 22 ekipami na dirki je na vrhu HRE Mazowsze Serce Polski, Adria Mobil je na odličnem tretjem mestu. Danes je pred kolesarji 3. etapa, premagati bodo morali 124 km dolgo pot od Bijeljine do Vlasenice, s precej hribovitim zaključkom.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča