četrtek, 25 aprila, 2024
DomaVremeČez dan toplo

Čez dan toplo

Čez dan bo večinoma sončno, sicer bo na nebu precej visoke koprenaste oblačnosti. Več oblakov bo na prehodu s Primorske na Notranjsko, tukaj bo občasno rahlo rosilo. Popoldne bo marsikje zapihal JZ veter. Temperature bodo visoke za sredino februarja. Ob morju in v Prekmurju bo 11 stopinj, v večjem delu Slovenije bo med 12 in 14, do 10 stopinj Celzija se bo ogrelo na Gorenjskem.

Zaradi obilice snega razmere v gorah ostajajo nevarne. Jutri bo sončno, več oblakov bo le vzdolž Dinarske pregrade. Krepil se bo zahodni veter, ki bo zjutraj šibak, popoldne že zmeren. Snežna odeja se bo počasi sesedala in preobražala.

Petek bo večinoma oblačen, nekaj sonca bo le v vzhodni Sloveniji. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo ali rosilo, količina padavin bo zelo majhna. Popoldne bo zapihal JZ veter, ponekod na vzhodu se bo ogrelo nad 15 stopinj. Sobota bo v večjem delu Slovenije sončna in suha, še naprej bo precej oblačno na Primorskem in Notranjskem, kjer bo še padlo nekaj kapelj dežja. V nedeljo se bo nadaljevalo podobno vreme, na JZ Slovenije bo precej oblakov, drugod bo sončno in toplo. Še več sončnega vremena bo v začetku prihodnjega tedna, čez dan bo zelo toplo, na vzhodu Slovenije se bodo zelo verjetno ogrelo nad 20 stopinj. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča