četrtek, 25 aprila, 2024
DomaGospodarstvoKmetija Kukenberger z najboljšim jogurtom

Kmetija Kukenberger z najboljšim jogurtom

Inštitut za nutricionistiko je danes že tradicionalno, letos sedmič zapored, razglasil najbolj inovativna živila leta v osmih kategorijah.

Gre za živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v zadnjem letu. Nagrade so prejeli Engrotuš v sodelovanju z Ano Roš in Pekarno Geršak za pirin kruh z drožmi, kmetija Kukenberger v sodelovanju s kmetijo Kastelic za ekološki jogurt domače jabolko, Ljubljanske mlekarne za sadni skutici Mu Muki borovnica in malina, Mercator IP za izdelke iz Linije Minute, pripravljene bulgurja, kamuta in črnega riža z zelenjavo, Žito za linijo brezglutenskih kruhov Be free in Malinca v sodelovanju z BeLife za brezalkoholno pijačo kombuča z okusom maline. Izobraževalni center Piramida Maribor pa je prejel posebno nagrado za inovativnost izdelkov iz študentskih programov za pirin polnozrnati kruh z manj soli. Posebnost letošnjega razpisa je bila, da so bili proizvajalci vnaprej povabljeni k razvoju polnozrnatih izdelkov. V tej skupini izdelkov je nagrado prejel Spar Slovenija za polnozrnati kruh.

Nagrada za inovativnost v skupini jogurtov

Ekološki jogurt Domače jabolko

Kmetija Kukenberger v sodelovanju s kmetijo Kastelic: Ekološki sadni jogurt je izdelan iz ekološkega senenega mleka. Vsebuje kar 30 % sadni delež in zmerno količino sladkorja. Sadni delež ekološkega jogurta predstavlja jabolčna čežana, ki so ji za izboljšanje arome dodali kanček cimeta. Čežano pridelujejo na bližnji ekološki kmetiji Kastelic, iz lastnih jabolk. Jogurt je polnjen v povratno stekleno embalažo, kar daje izdelku dodatno trajnostno noto.

(Inštitut za nutricionistiko)

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča