petek, 26 aprila, 2024
DomaSlovenijaKorona Slovenija? Opazujem in zlagam

Korona Slovenija? Opazujem in zlagam

Na vse vladne vzgibe, ki nam želi t.i. zdravja, se z njihovim početjem ne morem strinjati, predvsem na videno in doživeto. Sistem funkcionira, in to med najbolj črno in svetlejšimi odtenki korone. O tem nihče od vladnih govorcev oz. predstavnikov ne govori oz.  ne izpostavlja.

Številna podjetja, ena največjih in najuspešnejših v Sloveniji, delujejo ves čas korone. Podjetja spoštujejo ukrepe, ne vsa in do potankosti, ampak vseeno, pri nas podjetja delajo ves čas, skoraj eno leto teh ukrepov. In medtem ko se je še nekaj tednov negativna krivulja pozitivnih na korono dvigovala, zdaj ta strmo pada, ampak podjetja so delal enako prej in zdaj! Torej bo treba nekatere salonske, uradniške črte in tudi besede, malo spremeniti. Torej, kaj porečete na slednje oz. uspeh podjetji?

Prav danes sem se peljal mimo ene (za slovenske razmere) zeeeeloooo velikih firm, ki je ves čas korona – patosa delala in še vedno dela. Pa v firmi ne delajo ljudje iz istega gospodinjstva, saj bi bili največja žlahta na svetu. Ja, v firmi izvajajo preventivne preglede, že pri vstopu. Ampak so delali, delajo in najverjetneje bodo delali še naprej.

In če smo še dobrih 14 dni nazaj imeli porazne rezultate na koronco, je zdaj za več kot 70 odstotkov bolje. Hud preblisk. In ta firma je delal na polno tudi takrat (v t.i. črni fazi) in dela zdaj (ko smo oranžni, že vladno skoraj rumeni).

Ob vseh patosnih poročilih, ki jih spremljamo, bi se prav v takšnih podjetjih moral zgoditi zlom oz. prelom delovne sile, pa se k sreči ni! Torej, kje smo, kdo smo, kdo je…ta, tisti, ki kroji usodo številnih?

Ne želim zadeve posploševati, ampak dejstva so tukaj. Razlag odgovornih o zapisanem ni. In predvsem, z vsem spoštovanjem do vseh, ki so v tem letu umrli.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča