sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaKršitelj napadel in poškodoval dva policista

Kršitelj napadel in poškodoval dva policista

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 220 klicev.

Nekaj po 23. uri so policiste PP Črnomelj poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v okolici Črnomlja, kjer naj bi pijan kršitelj nadlegoval družinske člane in jim grozil. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov. Nadaljeval je s kršitvami, v policiste metal različne predmete jih fizično napadel in jim grozil. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za  pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog in ga ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Med intervencijo sta bila dva policista lažje poškodovana, oskrbeli so ju v zdravstvenem domu.

Vlomi in tatvine

V Metliki je med 6. in 10. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

V noči na 11. 3. je v Gotni vasi v Novem mestu neznanec vlomil v prodajalno in odtujil denar in tobačne izdelke. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev storilca in ugotavljanjem vseh okoliščin vloma.

V Družinski vasi na območju PP Novo mesto je v noči na 11. 3. nekdo skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil mobilni telefon. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča