petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaMolotovka v dnevno sobo črnomaljske svetnice

Molotovka v dnevno sobo črnomaljske svetnice

V petek v večernih urah je v dnevno sobo občinske svetnice stranke LMŠ v Črnomlju Vesne Fabjan neznanec skozi okno vrgel steklenico, ki je bila napolnjena s petrolejem. Ob tem je izbruhnil manjši požar, ki so ga domači uspeli pogasiti. S PU Novo mesto so sporočili, da kriminalisti nadaljujejo intenzivno preiskavo in ugotavljajo vse okoliščine.

Dogodek je za 24ur.com potrdila Vesna Fabjan, ki je dejala, da se je napad zgodil včeraj v večernih urah. Po njenih navedbah je v dnevno sobo skozi okno priletela molotovka. “Slednja je eksplodirala, hiša je zagorela. K sreči smo bili doma in smo ogenj pogasili sami,” je sporočila Fabjanova. Občinski svetnici so sicer v preteklosti zaradi političnih sporov že grozili.

Hujših poškodb niso utrepi je dejala, “le nekaj opeklin, ureznin  in modric”. Nemudoma so poklicali policijo, na pomoč so pritekli tudi sosedi.

S PU Novo mesto so sporočili, da so bili o dogodku obveščeni nekaj pred 21. uro. “Po prvih ugotovitvah je neznani storilec v pritlično okno stanovanjske hiše vrgel gorečo steklenico, ki je bila napolnjena z vnetljivo tekočino.” Na kraj so bili napoteni policisti in kriminalisti, ki so opravili ogled in zbrali obvestila. V napadu ni bil nihče poškodovan, po nestrokovni oceni je v požaru nastalo za okoli 2000 evrov premoženjske škode, so še sporočili s Policije.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča