sreda, 24 aprila, 2024
DomaKronikaMorilec policista storil samomor

Morilec policista storil samomor

Izvedeli smo, da je razvpiti kaznjenec Samo Tadin, ki je julija 2015 vzel življenje policistu Igorju Mauserju, storil samomor. In sicer po naših informacijah je samomor storil včeraj, v Celju. kjer je bil na prestajanju kazni. Kot je znano je Tadin tudi med prestajanjem kazni v različnih zaporih povzročal težave in napadel uslužbence. Januarja 2019 je na Dobu zabodel pravosodnega policista, sedem mesecev kasneje jih je napadel še več.

Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij je sporočila: potrjujemo, da je obsojenec v Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje včeraj, 13. junija 2021, storil samomor. Neposredno po dogodku so bile v skladu s Pravilnikom o izvrševanju kazni zapora o dogodku obveščene vse pristojne institucije in oseba, ki jo obsojenec ob sprejemu prestajanja zaporne kazni v izjavi navede kot osebo, ki naj jo zavod obvesti v primeru njegove hospitalizacije ali smrti.

Spomnimo, Tadin je bil obosjen na 30 let zapora. Tadin je 4. junija 2015 na intervencijsko številko prijavil, da bo na Igu, kjer stanujejo starši njegove nekdanje partnerice, naredil masaker. Iz Ljubljane so na kraj napotili več patrulj, med njimi je bila prva s Policijske postaje Vič. Tadin je v zasedi počakal patruljo, z daljnogledom je opazoval cesto, in ko je zagledal policijsko vozilo, je sedel v najeto astro ter pohodil plin. V silovitem čelnem trčenju je življenje izgubil viški policist Igor Mauser, njegov kolega v patrulji na srečo ni bil poškodovan, Tadin pa je moril iz maščevanja, saj so mu policisti dva dneva pred dogodkom izrekli prepoved približevanja nekdanji partnerici. Obsodba je postala pravnomočna junija 2016.

 

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča