sreda, 24 aprila, 2024
DomaKronikaNasilna folklora na JV Slovenije. O slednjem odgovorni molčijo

Nasilna folklora na JV Slovenije. O slednjem odgovorni molčijo

V pretepu več oseb poškodovanih, je bil naslov posredovanega sporočila Policijske uprave Novo mesto. Slednje se je dogajalo na območju Brežic, ampak med osumljenci za kaznivo dejanje so najstniki, ki po naših informacijah ne obiskujejo osnovno, srednjo šolo oz. prihajajo iz t.i. družin, kjer starši stremijo vzgoji in izobrazbi najstnika. Tako da je takšno poročilo precej posplošeno in zavaja.

Najverjetneje z naslova ukazov z vrha RS Slovenije in z garnituro ministrstev, sekretarjev, direktoratov, podirektoratov, pa še kakšne agencije, ….. Slednji si ‘želijo’ strpnost, integracijo, ….in svoj zaslužek brez uspeha, že vse od osamosvojitve. Če zapišem razumljivo, tudi za tiste, ki teh razmer in bivanja v naših koncih ne poznate:  ‘vsi politiki in njihove institucije, od začetka do danes, samostojne Slovenije, niso naredili nič dobrega za integracijo in normalno sobivanje navedenih etničnih pripadnikov, državljanov Slovenije oz. napredek vključevanja v družbo, delo, odgovornost (pri slednjem se opravičujem vsem redkim posameznikom, ki ste naredili korak naprej in ste OK).’ Aprila bodo volitve, kdo bo kaj spremenil v teh svojih programih oz. kdo se ne bo več ‘pasel’ na evropskih cekinih za t.i. integracijo, ki je marsikje že leta kriminal? Za slednjo vedo neposredne državne institucije z območji kot v Ljubljani.

In še žlahtno poročilo PU NM o medijsko odmevnem pretepu, nasilju, v katerem naj bi sodelovali osumljenci, stari 15, 16 in 41 let:

Nekaj pred deveto uro zvečer so na številki 113 prejeli več klicev o pretepu pri bencinskem servisu v Brežicah in pred trgovskim centrom. Udeleženih naj bi bilo več oseb. Na kraj so napotili brežiške in krške policiste, pomagali so tudi policisti vodniki službenih psov in prometni policisti. Po prvih ugotovitvah ogled in zbranih obvestilih so bile v pretepu poškodovane tri osebe, enemu oškodovancu pa so razbili avto.

Kot kaže, se je zgodba začela pred trgovskim centrom, kjer so najprej s sekiro poškodovali osebni avtomobil enega od oškodovancev. Nekaj oseb je pobegnilo do bencinskega servisa, kjer so jih dohiteli trije osumljenci ter začeli pretepati s palicami. Pred prihodom policistov so se sicer razbežali, so pa policisti nekaj minut zatem osumljence in vozilo, v katerem so še bile okrvavljene palice, uporabljene v pretepu, izsledili.

Tri osebe so zaradi lažjih poškodb v bolnišnico odpeljali z reševalnim vozilom. Policisti nadaljujejo s preiskavo zaradi suma več kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari in ogrožanja z nevarnim predmetom pri pretepu ali prepiru. Osumljenci, ki jih je policija že obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj in kaznivih dejanj z elementi nasilja, so stari 15, 16 in 41 let, oškodovanci pa med 14 in 34 let.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča