torek, 7 maja, 2024
DomaKronika'Nasmrkan' bežal pred policisti

‘Nasmrkan’ bežal pred policisti

V noči na 15. 1. so policisti PP Novo mesto pri Srebrničah s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Audi. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z nevarno vožnjo, vozil po sredini vozišča in zapeljal do Vrha pri Ljubnu, kjer so ga ustavili in obvladali z uporabo prisilnih sredstev. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili hitri test, ki je potrdil prisotnost kokaina, strokovni pregled pa je 35-letni kršitelj odklonil. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih, Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o varstvu javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog, mu odvzeli vozniško dovoljenje in o odklonu preizkusa seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnih vozniških dovoljenj

Policisti so med kontrolo prometa v okolici Trebnjega ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW. Med postopkom so ugotovili, da 32-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,78 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Črnomaljski policisti so 16. 1. okoli 21.30 v Črnomlju ustavili 49-letnega voznika osebnega avtomobila VW polo. Ugotovili so, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka je imel 0,72 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Sevnica so bili 16. 1. nekaj pred 19. uro obveščeni o prometni nesreči pri Blanci. opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je nesrečo povzročil 43-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 21-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da ima povzročitelj nesreče v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Po avtocesti z 1,8 promili alkohola

Med kontrolo prometa pri Drnovem so policisti PPP Novo mesto 17. 1. zaradi prekoračitve dovoljene hitrosti ustavili voznika osebnega avtomobil in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 29-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,87 miligramov alkohola, so odpeljali v prostore za pridržanje in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih boleznih in kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa so mu izdali plačilni nalog in o vožnji pod vplivom alkohola seznanili sodišče.

Poškodovan voznik osebnega avtomobila

Trebanjski policisti so bili 16. 1. nekaj po 9. uri obveščeni o prometni nesreči na cesti med Mirno in Zabukovjem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 37-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v tovorno vozilo hrvaških registrskih oznak. Povzročitelju, ki se je v nesreči lažje poškodoval, so zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Tatovom zasegli ukradene predmete

Policisti PP Novo mesto so bili 16. 1. okoli 17.30 obveščeni, da so neznanci v prodajalni v Novem mestu odtujili več artiklov in pobegnili s kraja. Na podlagi opisa vozila in storilcev so 24-letnega voznika izsledili in ustavili na območju Muhaberja. Zasegli so mu več suhomesnatih izdelkov, za katere ni znal pojasniti izvora in obstaja sum, da so bili ukradeni v prodajalni. Po zaključeni preiskavi bodo osumljenca ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Tatvina

Iz odklenjene in odprte klet stanovanjske hiše v Vavti vasi je nekdo odtujil električni skiro. Lastnika je oškodoval za 500 evrov, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča