sreda, 15 maja, 2024
DomaSlovenijaNe pozabite, s 1. februarjem nova vinjeta

Ne pozabite, s 1. februarjem nova vinjeta

V ponedeljek se začne 1. februar, s tem pa se izteče veljavnost letne vinjete za 2020. Slovenske vinjete za leto 2021 so modrozelene barve.

DARS opozarja na previdnost pri lepljenju vinjete na vetrobransko steklo, saj je veljavna le pravilno nalepljena vinjeta. Po odstranitvi zaščitne folije je treba nepoškodovano vinjeto namestiti na notranjo stran vetrobranskega stekla, in sicer tako, da je jasno vidna od zunaj. Nalepke se ne sme namestiti na mesto, kjer je vetrobransko steklo zatemnjeno ali na stransko okno vozila. V primeru kratkotrajnih vinjet preverite, ali je preluknjana na pravi datum, saj lahko v primeru, da ni pravilno preluknjana, pri prodajalcu reklamirate le nenalepljeno vinjeto.

Vse poškodbe vinjete pri nameščanju ali če ste glede na kategorijo vozil nalepili napačno vinjeto, lahko v 30 dneh od nakupa reklamirate pri Cestninsko uporabniškem centru v Ljubljani – tel. 080 15 03 ali +386 1 51 88 350. Vinjete ne poskušajte odstraniti, saj se bo na njej pojavil varnostni napis »neveljavno«. V tem primeru reklamacija ni več možna.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča