sreda, 15 maja, 2024
DomaSlovenijaShodi za ponovno odprtje šol

Shodi za ponovno odprtje šol

V več krajih po Sloveniji so danes organizirali protestne shode proti vnovičnem zapiranju šol. V Kopru se je zbralo več sto ljudi, tako staršev kot otrok. Na transparentih, ki so jih nosili, je pisalo ‘Zaprite parlament, ne pa šole’, ‘Šole morajo biti odprte’, ‘Šola za vse’ … Ponovno so se zbrali tudi starši in otroci v Trbovljah, pa tudi v Ljubljani in Mariboru. “Vaši ukrepi ne delujejo!” so sporočali vladi, poroča 24ur.com.

Na koprski Semedelski promenadi se je dopoldne zbralo več sto staršev in otrok ter drugih v znak protesta proti ponovnemu zaprtju šol v obalno-kraški regiji. Na mirnem shodu so udeleženci svoja stališča izrazili s transparenti, med katerimi je kraljeval napis “Šole morajo biti odprte; Dovolj! Zoom odpade!” Očitki so leteli tudi na delo vlade.

Rdeča nit protesta je vendarle bila zaprtje šol. “To ni vstaja, to ni revolucija. To je boj za osnovne pravice nas vseh, še posebej naših otrok. Danes smo tu, da odločno rečemo ‘ne’ nadaljnjemu uničevanju prihodnosti naših otrok,” je poudaril eden od staršev. Kot je navedel, bo zaprtje šol imelo dolgoročno zelo slabe posledice tako za otroke kot tudi za družine, zato je po njegovem “skrajni čas, da se to konča, da epidemija postane zdravstveno vprašanje, ne pa politično”.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča