četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaNesreča v gozdu, v potoku našli več kosov NUS

Nesreča v gozdu, v potoku našli več kosov NUS

Ob 10.34 uri je v gozdu pri naselju Sajenice, občina Mirna, pri podiranju dreves na občana padlo drevo. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so poškodovanega oskrbeli na kraju in odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. Posredovali so tudi gasilci PGD Trebnje in Selo pri Mirni.

Najdbe NUS

Ob 12.03 sta v naselju Obrh, občina Dolenjske Toplice, potapljača pri potapljanju v pritoku Obrške Radešice našla neznana neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske (NUS), Zahodnoštajerske ter Gorenjske in Ljubljanske regije so ostranili in na kraju uničili 27 kosov pehotnega streliva kalibra 7,9 mm italijanske izdelave, 3 protioklepne naboje kalibra 12,7 mm ameriške izdelave, tri vžigalnike od topovske granate kalibra 75 mm italijanske izdelave, 2 ročni bombi kalibra 55 mm italijanske izdelave in minometno mino kalibra 81 mm nemške izdelave, vse iz obdobja druge svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe.

Nesreče pri delu

Okoli 10.30 so bili policisti obveščeni o nesreči pri delu v Šmarčni na območju PP Sevnica. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 76-letni moški obrezoval drevje in padel z lestve z višine okoli treh metrov. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe.

Popoldne so policiste iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu z motokultivatorjem. Po prvih zbranih obvestilih se je nesreča zgodila na dvorišču stanovanjske hiše, kjer 37-letni moški zaradi napake na sistemu zaviranja motokultivatorja ni uspel ustaviti in se je zaletel v stanovanjsko hišo. V nesreči se je lažje poškodoval.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča